Kuře se zeleninou v dóze: Uvařím 3 litry lahodného jídla bez špinavého nádobí — maso nikdy nechutnalo lépe

Kuře se zeleninou ze sklenice je mimořádně chutný pokrm. Podle tohoto receptu můžete připravit úžasně chutné maso ve vlastní šťávě, aniž byste museli vynaložit velké úsilí. 

V minulosti, kdy neexistoval tak široký výběr nádobí jako dnes, se kuře běžně peklo přesně ve třílitrové zavařovací sklenici. I když se může zdát, že sklo je křehké a není určeno pro vysoké teploty. Hlavní je dodržovat níže uvedená doporučení. Kuře se bude péct ve sklenici navrstvené se zeleninou. Výsledek je neuvěřitelně chutný, šťavnatý a voňavý.

Budete potřebovat tyto suroviny

  • Kuřecí stehna – 1,3 kg,
  • sůl – 3 lžičky,
  • pepř – 1 lžička,
  • koření na kuřecí maso – 1 lžička,
  • uzená paprika – 1 lžička,
  • česnek – 7 stroužků,
  • cibule – 200 g,
  • mrkev – 200 g,
  • brambory – 700 g.

Postup přípravy receptu

Kuřecí stehna opláchněte pod vodou, odřízněte přebytečnou kůži a tuk. Přidejte sůl, uzenou papriku, černý pepř a koření na kuře. Nasekejte několik stroužků česneku a přidejte je do mísy s masem. Promíchejte. Nakrájejte zeleninu na malé kousky: cibuli, brambory a mrkev. Polovinu kuřecího masa vložte na dno sklenice, poté přidejte polovinu mrkve a cibule.

Vložte všechny brambory do sklenice a opakujte vrstvení v opačném pořadí. Kuře nechte v koření na povrchu. Nenaplňujte sklenici až po vrch – šťáva by mohla vytéct a maso a příloha by byly suché. Hrdlo sklenice uzavřete vrstvou hliníkové fólie.

Pokud chcete, můžete do fólie udělat několik vpichů. Vraťte plech do trouby a pečte 1,5 hodiny při 180 stupních. Důležité je, aby teplota v troubě nepřesáhla 180 stupňů, jinak by sklenice mohla prasknout.

Před vařením pokrmu také důkladně zkontrolujte sklenici. Neměla by mít žádné vrypy, praskliny ani poškození. Umyjte ji a osušte. Recept je velmi jednoduchý. Sklenici je také vhodné naplnit vodou, vývarem nebo rostlinným olejem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]