Kuřecí řízky, jaké jste ještě nikdy nejedli! Celý fígl spočívá v jedné konkrétní ingredienci

Udělejte si doma oběd nebo večeři, kterou obohatíte zeleninou. Změňte klasický recept na řízky a připravte je trochu jinak. Určitě vám bude výsledek chutnat. 

Tento pokrm je klasikou na cesty, nedělní oběd nebo večeři. Navíc jej mnoho lidí dělá i na Vánoce a stačí k němu připravit bramborový salát. Je to tedy typické české jídlo. Řízky se dělají nejčastěji z kuřecího nebo vepřového masa. Nyní si je můžete udělat i nízkosacharidové (low carb) a doplnit je zelím. Pokud jste tento recept ještě nezkoušeli, tak máte možnost si ho brzy vyzkoušet.

Připravte si potřebné ingredience

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 1 kus cibule
  • 3 polévkové lžíce kukuřice
  • 150 gramů zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření
  • Bylinky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 kus vejce

Pusťte se do práce se surovinami

Najděte si struhadlo a na něm nastrouhejte zelí najemno. Pokud se vám nechce pracovat se struhadlem, můžete využít mixér. Díky tomu si velmi usnadníte práci. Poté dejte zelí na 15 minut do horké vody, aby změklo. Pusťte se do práce s masem. Omyjte ho pod tekoucí vodou, osušte papírovými ubrousky a nakrájejte ho na malé kostky. Dejte jej do misky a nechte ležet.

Fotografie: Pixabay

Následuje krájení cibule. Tu byste měli nakrájet nadrobno a smíchat společně s kukuřicí, zakysanou smetanou, masem, vejcem, zelím, solí, pepřem hořčicí, křenem a bylinkami.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]