Kuřecí řízky zabalím do slaniny jako roládu a strčím do trouby. Po 20 minutách z ní vytáhnu tu největší dobrotu letošního roku

Masové rolády jsou velmi chutné, a navíc také lahodí oku strávníka. Oblíbené jsou zejména rolády z kuřecího masa.

Na první pohled to vypadá, že jsou rolády složité na přípravu. To však není pravda. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek je perfektní. Jestli máte rádi houby, pak si připravte právě tuto roládu z kuřecího masa, která je houbami plněná. Jemnost ji dodává sýr a šťavnatost anglická slanina, ve které je libové maso obalené. Podávat ji můžete třeba s bramborovou kaší.

Připravte si suroviny

Na přípravu této rolády budete potřebovat 500 gramů kuřecích prsou, 300 gramů žampionů, 200 gramů anglické slaniny a 100 gramů plátkového tvrdého sýru typu eidam. Přichystejte si také 80 gramů majonézy a koření dle chuti. Hodit se bude také olej. Nejprve si na pracovní plochu vyskládejte obdélník ze slaninových plátků. Navzájem se musí překrývat.

Poté si omyjte kuřecí prsíčka a očistěte je. Zbavit byste se měli šlach i kůže, případně pochopitelně také zbytků kostí. Následně kuřecí prsa podélně rozkrojte a nechte spojené. Poté rozevřete a rozklepejte do jednoho velkého tenkého plátu.

Velikostně by měl odpovídat slaninovému obdélníku. Následně rozklepané maso položte na vyskládanou anglickou slaninu a osolte a opepřete.

Je čas připravit houby

Maso se slaninou je třeba potřít majonézou a na ní naskládat plátky připraveného sýru. Poté začněte nožíkem očišťovat žampiony a nakrájejte je na plátky. Na sporáku si rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a houby na nich orestujte. Nezapomeňte žampiony také ochutit solí a pepřem. Poté dobře promíchejte a odstavte. Následně je vysypte na připravené maso s majonézou a sýrem.

Poté zabalte vše s pomocí slaniny do rolády. Jestliže si nevěříte, bude lepší dát ještě pod slaninu potravinářskou fólii a rolovat pomocí ní. Půjde to o mnoho lépe. Hotovou roládu zafixujte nití a položte spojem dolů na plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 35 minut. Hotovou roládu podávejte buď s bramborovou kaší nebo klidně zeleninovým salátem. Jíst se dá i za studena.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]