Kamarádka z Itálie prozradila recept na geniální zapečené těstoviny. Výborná večeře je připravená během pár minut

Pokud milujete kombinaci masa a těstovin, můžete si udělat jednoduchou večeři nebo oběd právě z těchto surovin. Připravte si zapečené těstoviny s kuřecím masem.

Mnoho lidí často neví, co připravit pro svoji rodinu na večeři / oběd, aby nejedli stále to samé dokola. Některé recepty jsou velmi jednoduché, ale naleznete je jen po prozkoumání internetu nebo kuchařky. Právě díky receptům na internetu si můžete udělat třeba zapečené těstoviny s kuřecím masem, které jsou šťavnaté, lahodné a zasytí celou domácnost.

Nutné ingredience k vaření

  • 350 gramů kuřecích prsou
  • 4 kusy vejce
  • 300 ml mléka
  • 100 gramů sýru
  • 250 gramů pšeničných těstovin
  • 35 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • koření
  • aromatické bylinky
  • cibule
  • 2 kusy rajčat

Začněte s přípravou surovin

Až budete mít přichystané všechny ingredience, začne se vám lépe s prací. Jako první umyjte maso pod tekoucí vodou a osušte jej papírovými ubrousky. Maso nakrájejte na malé kousky a nezapomeňte ho i obrat a okrájet od toho, co se vám nelíbí (přebytečný tuk). Těstoviny nejprve uvařte a poté je dejte do zapékací mísy. Na těstoviny rozprostřete nakrájené kuřecí maso. Poté si nakrájejte rajčata na plátky a přidejte do formy.

Na řadu přichází cibule, kterou je potřeba nakrájet nadrobno. Pokud se s ní nechcete krájet nadrobno udělejte půl kroužky. Opět ji přidejte do zapékací mísy k ostatním surovinám.

Vezměte si druhou misku, ve které rozmíchejte vejce s mlékem. Podle chuti přisypte i pepř, aromatické bylinky, sůl a další koření. Tuto omáčku nalijte na suroviny, jež jsou připravené v zapékací formě.

Toto jídlo je primárně o krájení surovin, které dáte do jedné zapékací mísy, a nakonec ho dáte do trouby. Díky tomu je práce jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Případně vám mohou pomoci i ostatní členové domácnosti. Pokud máte rádi sýr, nastrouhejte ho nahrubo nebo najemno podle libosti a posypte jím veškeré ingredience. Jídlo tak dostane mnohem lepší chuť.

Dejte vše zapéct

Troubu si předehřejte na 200 °C a dejte do ní zapékací mísu s jídlem. Doba pečení by měla být 20 až 30 minut a jídlo pečte dozlatova. Pokud máte obavy, že by se sýr během pečení připálil, použijte alobal. Tím zakryjte celou mísu. Sundejte jej až na posledních 10 minut před koncem pečení a přidejte navrch sýr.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]