Roztaje se v ústech: Kuřecí prso připravované na pánvi ve sladkokyselé omáčce. Naprosto ideální oběd či večeře

Připravte si na oběd kuřecí prso ve sladkokyselé omáčce. A opravdu se nemusíte bát, že kuřecí maso bude přesušené.

Opravdu se nemusíte bát připravovat kuřecí maso. Jasně, velmi často se stává, že je nakonec maso velmi suché, ale když budete postupovat podle tohoto receptu, získáte voňavé a také neuvěřitelně šťavnaté kuře. A sladkokyselá omáčka tomuto pokrmu dodá naprosto skvělou chuť s jasným tónem Asie. Určitě tento pokrm vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

Asijská kuchyně patří k těm nejoblíbenějším vůbec a pokud ji milujete i vy, můžete si zkusit připravit skvělá kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce. Je to velmi jednoduché a chuťově opravdu moc dobré. Co tedy budete potřebovat?

  • 2 kuřecí prsa
  • dle chuti pepř a citronová kůra
  • slunečnicový olej
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • dle chuti sůl
  • 30 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • mouka dle potřeby
  • 1 lžíce citronové šťávy

Pusťte se do vaření

Nejprve si na mase udělejte řezy, poté ho osolte a opepřete. Kuře potom obalte v mouce. Rozpalte si pánev s trochou slunečnicového oleje a kuře smažte při vysoké teplotě asi 2 -3 minuty z obou stran. Poté oheň ztlumte. Česnek si oloupejte a protlačte lisem. Přidejte ho společně s citronovou kůrou, medem a máslem k masu. Nakonec ještě zalijte sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Dobře promíchejte.

Kuřecí prsa poduste na mírném ohni do měkka. Před podáváním dejte na kuře ještě petrželku, kterou si před tím nasekejte. Kuře poté položte na list salátu. Můžete se spolehnout na to, že to bude vypadat velmi pěkně na talíři. Pokud chcete, můžete ještě připravit nějakou přílohu, například rýži a nebo brambory, ale není to potřeba. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*