Moje kamarádka z Moravy mi ukázala tento lahodný recept na zapečené chlebíčky

Vepřové maso na plechu

Jídla z masa se na našich talířích vyskytují pravidelně. Mnohdy je ale obtížné vymýšlet stále nový a nový recept a zároveň zaujmout jedinečnou chutí. Tento recept ale vše splňuje.

Maso již nepatří mezi sváteční jídla, jako tomu bylo v minulosti, naopak. Na našich stolech se vyskytuje pravidelně, a tak je pro kuchaře a kuchařky mnohdy velmi komplikované objevit takový recept, kterým by dokázali překvapit. Zajímavé je, že pro chutné a originální jídlo nemusíme jít do moderní kuchyně. Velmi se vyplatí hledat u našich předků.

Ingredience na přípravu masa podle starého receptu:

  • vepřové maso,
  • konzervovaný ananas,
  • cherry rajčata,
  • sýr – 180 gramů,
  • cibule – 2 kusy,
  • sůl a
  • majonéza.

Vepřové maso na plechu

Kombinace masa a ananasu vytvoří jedinečnou chuť

Jako první si vezmeme do ruky ananas, který si nakrájíme na malé kostičky. Z připraveného masa uděláme steaky tak, aby každý z nich měl tloušťku zhruba 2 centimetry. Přes potravinovou fólii ještě každý kousek masa naklepeme tak, aby nám vznikly tenké řízky. Ty dochutíme solí a pepřem, a to ideálně z obou stran.

Vepřové maso na plechu

Přidáme další zeleninu a naplníme pekáč

Připravenou cibuli si nakrájíme na půlkolečka a na malé kousky si nakrájíme také cherry rajčátka. Na hrubém struhadle si nastrouháme sýr. Jakmile máme všechny komponenty připravené, vezmeme si pekáč nebo plech. Ten vymažeme olejem a vytvoříme cibulové lůžko, na které budeme postupně přidávat jednotlivé suroviny.

Studený salát

Díky tomuto šunkovému salátu nepřiberu o Vánocích ani deka. Lahodný recept je u nás hitem už 3. rokem

Vepřové maso na plechu

Vrstvíme plech, dokud není plný

Na připravené cibulové lůžko umístíme kousky masa, které zakryjeme ananasem. Na vrstvu ananasu přidáme další vrstvu masa a tu nyní zakryjeme rajčaty. Takto připravený plech zasypeme nastrouhaným sýrem a na povrch umístíme vrstvu majonézy. Maso pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 35 minut.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*