Můj muž mi ukázal tento recept na lahodné vepřové závitky po své babičce

Vepřové rolky

Maso, obzvláště to vepřové, neodmyslitelně patří do české kuchyně. Díky jeho hojnému využití ale často tápeme nad tím, jak bychom si jej mohli originálně a chutně připravit.

Kombinace masa a brambor nikdy nezklame, přestože se jedná na první pohled o kombinaci velmi obvyklou a fádní, dá se velmi snadno připravit i neobvyklým a chutným způsobem. Během krátké chvíle nám tak může vzniknout velmi chutná a sytá večeře, která zaručeně překvapí. Recept je velmi originální také v tom, že při výběru surovin můžeme hodně improvizovat.

Ingredience potřebné na přípravu rolek z vepřového masa:

  • 600–700 gramů vepřového masa
  • majonéza nebo kysaná smetana
  • hořčice
  • sůl, mletý černý pepř
  • 1 velká mrkev
  • 10–15 kusů cherry rajčat
  • sklenice vody nebo vývar
  • 10 středně velkých brambor
  • rostlinný olej

Z masa si připravíme tenké plátky

Vepřové maso nejprve očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ty si potom pořádně rozklepeme za pomoci paličky, a to z obou stran. Maso osolíme a odložíme stranou. Vezmeme si mrkev, kterou nastrouháme a orestujeme na pánvi s malým množstvím rostlinného oleje. Jakmile je mrkev měkká, odložíme ji stranou.

Vepřová krkovice

Takto lahodně připravená vepřová krkovice nemá mezi českými recepty žádnou konkurenci

Vepřové rolky

Nejen dochucení masa, i omáčka je velmi důležitá

Nyní se vrhneme na přípravu omáčku. Na tu bude potřeba v misce smíchat majonézu nebo zakysanou smetanu spolu s hořčicí a solí. Takto připravenou omáčkou potřeme každý kousek masa, a to pouze z jedné strany. Na maso s omáčkou umístíme v tenké vrstvě také mrkev a plátek masa srolujeme do ruličky. Tímto způsobem si připravíme všechno přichystané maso.

Vepřové rolky

Vložíme do pekáče spolu s brambory

Jakmile máme připravené maso, oloupeme a omyjeme si brambory. Ty nakrájíme na malé kostičky a umístíme do pekáče. Přidáme k nim koření a potřeme je rostlinným olejem. Na vrstvu brambor umístíme připravené masové závitky a celý pokrm doplníme také o cherry rajčata. Zalijeme vodou nebo připraveným vývarem, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pokrm pečeme na 180 stupňů po dobu 40 minut. Poté odstraníme alobal a necháme ještě 20 minut dopéct.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*