Kupte nejlevnější kus vepřového masa a proměňte ho v luxusní pečenou rolku s tímto receptem

K pečení této rolády je potřeba nějaké opravdu dobré maso. Jakmile ji ochutnáte, pochopíte, proč tomu tak je.

Pokud vás zrovna čeká nějaký rodinný oběd, vyzkoušejte připravit tuto roládu, která je nejen velmi jednoduchá, ale také chuťově opravdu výborná. Její příprava vám nezabere moc času a v době, kdy se bude péct, si k ní můžete připravit nějakou skvělou přílohu. A všichni, kdo ji ochutnají, budou naprosto nadšení. Tak co, zkusíte to?

Co budete potřebovat

Pokud jste začínající kuchař a bojíte se, že se vám tato roláda opravdu nepodaří, že na to nemáte, zahoďte tyto strachy. Tento pokrm totiž zvládne naprosto každý, sice vypadá složitě, ale pravda je taková, že je během chvilky hotový. Budete tedy potřebovat:

  • 1 kg vepřového masa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky grilovací omáčky
  • 1 lžičku sójové omáčky
  • 1 cibuli
  • 1 lžičku medu
  • dle chuti koření na maso, bobkový list, koriandr, sůl, papriku, nové koření a kari

Nic na tom není

Vepřové maso si podélně rozřízněte, tak, aby vám vznikla dlouhá vrstva masa. Otočte ji a opět nařízněte, ale ne až úplně do konce. Cibuli si nakrájejte nahrubo a poté ji nasekejte v mixéru společně s česnekem, solí, kořením na maso a paprikou. Vepřové maso nyní namažte touto pastou, srolujte, svažte nití a zakryjte fólií. Maso dejte do lednice a nechte asi 10 hodin marinovat.

Litr vody si přiveďte k varu, přidejte polévkovou lžíci soli, bobkový list, pepř, kari a koriandr. Vepřové maso dejte do hrnce s vodou a přikryté vařte na mírném ohni asi hodinu a půl. Omáčku, která vám vznikne, smíchejte s medem a sójovou omáčkou. Vepřové maso si nyní dejte na plech a potřete připravenou omáčkou. Roládu pečte v troubě při 200 stupních asi 30 minut. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]