Venkovská vepřová krkovize ze zavařovací sklenice: Ve starých novinách jsme objevili nejchutnější recept za posledních 20 let

vepřová krkovice v zavařovací sklenici

Milovníci vepřového masa jistě radostí zajásají, jakmile zjistí, že je možné si připravit vepřovou krkovici do zavařovací sklenice, kde vydrží i klidně měsíc čerstvá.

Vepřové maso je v současné době asi nejlepší variantou pro lidi, kteří si nemohou dovolit nějaké lepší nebo dražší maso. Na tomto mase je skvělé hlavně to, že si ho můžete udělat do zavařovací sklenice a tuto vepřovou krkovici si poté dát i až po týdnu. Takto připravená vepřová krkovice totiž vydrží i měsíc.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu vepřové krkovice ve sklenici budete potřebovat tyto suroviny:

  • 2 kg vepřové krkovice
  • 4 ks stroužky česneku
  • 40 g soli
  • 3 čajové lžičky majoránky
  • 1 čajová lžička libečku
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • několik zavařovacích sklenic se širokým otvorem

Nejprve očistěte sklenice

Než začnete připravovat vepřovou krkovici, měli byste si nachystat hlavně zavařovací sklenice a sterilovat je. Poté sáhněte po vepřové krkovici vcelku a nakrájejte ji na malé kousky, aby se vešla do sklenic, které jste si připravili a sterilovali. V každé sklenici by měl být alespoň 1 celý kousek masa.

Okořeňte si maso

Ještě než budete dávat maso do zavařovacích sklenic, měli byste jej dochutit. Do masa vetřete sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Všechny tyto suroviny by měly být na mase z obou stran. Jakmile bude maso takto okořeněné, dejte jej do misky a nechte odležet další 2 dny v lednici. Díky tomu natáhne více chuti.

Maso dejte do zavařovacích sklenic

Jakmile uplynou 2 dny, kdy bylo maso v lednici, můžete jej vyndat a rozdělit jej do zavařovacích sklenic. Následně sáhněte po větším hrnci a dejte ho na sporák. Na dno hrnce dejte utěrku, položte na ni sklenice s masem a zalijte je vodou tak, aby byly sklenice do 3 / 4 ponořené ve vodě. Nakonec hrnec přikryjte pokličkou a vodu přiveďte k varu.

Poté, co uslyšíte, že už se voda v hrnci vaří, můžete stáhnout teplotu, ale je potřeba ještě další 2 hodiny maso vařit na mírném ohni. Nakonec plotýnku vypněte a sklenice nechte zcela vychladnout. Až půjde se sklenicemi manipulovat, můžete je vyndat a dát do ledničky, kde ztuhnou. Následně už si můžete kdykoliv vyndat 1 sklenici a pustit se do vynikajícího masa.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*