Nevídané spojení vepřového masa s kiwi: Tato lahodná kombinace rozmazlí vaše chuťové pohárky

Pečené maso s kiwi maso s kiwi

Téměř každá hospodyňka někdy pekla vepřové maso podle francouzského receptu s ananasem k obědu či k večeři. Ale zkoušeli jste jej už připravit s jasně zeleným ovocem?

Pokud je odpověď ne, pojďte to co nejdříve napravit. Vepřové maso s kiwi, pečené v troubě, si vás získá už od prvního sousta. K čemu vlastně může takové ovoce v masovém jídle sloužit? Za prvé, kiwi změkčí vlákna vepřového masa, čímž jej zjemní. Za druhé, dodá masu šťavnatost a nezaměnitelné, lehce navinulé aroma. Kiwi je prostě zázračný plod! Tento jednoduchý recept přináší kombinaci šťavnatého masa a osvěžujícího ovoce, která okouzlí vaše chuťové buňky.

Vepřové maso s kiwi pečené v troubě

Připravte si něco zcela nového s naším receptem na vepřové maso s kiwi v troubě, kde se spojuje klasickou chuť s překvapivým aroma. Tipy pro přípravu: Maso by mělo být pečeno pod sýrovou peřinkou. Pro pikantní chuť použijte velké stroužky česneku. Nakrájejte je a pak je smíchejte se strouhaným tvrdým sýrem a majonézou. Poté tuto směs nanesete na vepřové maso s kiwi, rovnoměrně ji rozprostřete po celém povrchu masa.

Ingredience na vepřové s kiwi

  • Vepřová kýta – 700 g
  • Kiwi – 5 kusů
  • Slunečnicový olej – 3 lžíce
  • Česnek – 4 stroužky
  • Tvrdý sýr – 200 g
  • Majonéza podle chuti
  • Sůl podle chuti
  • Mletý černý pepř podle chuti
Jednoduchý salát

Díky tomuto lahodnému salátu z pouhých 3 levných surovin jsem zhubla, aniž bych se omezovala

Pečené vepřové s kiwi ochucování masa

Příprava masa s kiwi

  • Vepřové maso nakrájejte na kousky, které připomínají steaky. Na jedné straně nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Maso postříkejte trochou slunečnicového oleje.
  • Maso osolte a opepřete. Lehkými masážními pohyby do něj důkladně do něj vmasírujte koření. Poté stejným způsobem osolte a opepřete druhou stranu steaků.
  • Do misky nastrouhejte tvrdý sýr. Oloupejte česnek a prolisujte stroužky přes lis, přidejte jej k sýru společně s majonézou. Všechny ingredience důkladně promíchejte do homogenní hmoty.
  • Pekáč vymažte olejem. Položte do něj kousky masa.
  • Kiwi oloupejte a nakrájejte na plátky. Poklaďte jimi vepřové maso. Na vrch umístěte sýrovou směs, pečlivě ji zarovnejte rukama nebo pomocí lžíce.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pečte 40–50 minut.

 

Pečené vepřové s kiwi pokládání sýrové směsi

Jako přílohu můžete lehce osmažit brambory na pánvi s přidáním slunečnicového oleje a pak je dát do formy k masu. Po 45 minutách budete mít skvělé jídlo i s přílohou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*