Naprosto ideální oběd z jednoho pekáče: Manžel z hlavy vymyslel libový selský recept

Vyzkoušejte tento skvělý pokrm, který se skládá pouze z vepřového masa, zelí a výborné houbové omáčky. Je to opravdu moc dobré.

Pokud se rozhodujete, co uděláte na večeři, protože byste si dali teplé jídlo, rozhodně vyzkoušejte tento skvělý pokrm. Raději si vyberte maso bez kosti, ale samozřejmě záleží jen na vaší chuti. A určitě bude lepší, když si vezmete mladé zelí, protože je křehčí a šťavnatější. A teď už můžete začít vařit. Je to jednoduché a opravdu moc dobré.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřové panenky
  • 400 g bílého zelí
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 200 g žampionů
  • 100 g tvrdého sýra
  • dle chuti sůl, pepř a mletou papriku

Nic na tom není

Nejprve si omyjte maso a osušte ho papírovou utěrkou. Nakrájejte ho na steaky o tloušťce asi 1 cm a každý steak lehce naklepejte. Poté maso osolte, opepřete a posypte paprikou z obou stran.

Steaky si naskládejte na hromádku a nechte asi 10 minut odpočívat. Nyní si omyjte hlávku zelí a rozpulte ji. Každou půlku si poté nakrájejte na plátky. Tloušťka těchto plátků by měla být stejná jako tloušťka steaků.

Široký plech vyložte pečicím papírem. Na sebe postupně pokládejte kousky masa a zelí. Vložte plech na pečení do trouby předehřáté na 200 stupňů po dobu 40 minut. Nyní si připravte houbovou omáčku. Cibuli si nakrájejte na půlkolečka a smažte na slunečnicovém oleji asi 2 minuty. Houby si nakrájejte a dejte je do pánve s cibulí. Lehce osolte, opepřete a posypte paprikou. Smažte 3 – 5 minut.

Máte skoro hotovo

Zalijte smetanou a promíchejte. Sýr si nastrouhejte na struhadle s malými otvory a na pánev tohoto strouhaného sýra přidejte polovinu. Vmíchejte omáčku a přiveďte k varu, poté už můžete omáčku stáhnout z ohně. Nyní plech vyjměte z trouby. Zelí a maso zalijte houbovou omáčkou a posypejte zbylým sýrem. Vraťte plech do trouby na dalších 10 minut. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*