Vepřové maso pana generála: Jednoduchý recept na skvělou zapečenou večeři

Manžel mě naučil tento skvělý recept, který je tak jednoduchý, že ho zvládne i naprostý začátečník. Skvělá kombinace grilovaného masa a brambor pod sýrovou čepicí.

Jak se později ukázalo, jedná se o velmi oblíbený recept, který manžel okoukal od své babičky. Každá hospodyňka připravuje maso v troubě po svém: někdy s přidanou omáčkou, jindy s mrkví. Místo vepřového masa lze použít jakékoli jiné maso, například drůbeží, hovězí, jehněčí. Někteří lidé ho krájejí na kostičky, jiní použijí celé filety a někteří rádi použijí mleté maso. Nic není špatně záleží na tom, jaké maso preferujete.

Budete potřebovat tyto suroviny

  • Vepřové maso 1 kg
  • Brambory 1 kg
  • Cibule 2 ks
  • Majonéza 3 lžíce
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Sůl podle chuti
  • Černý pepř mletý podle chuti
  • Oblíbené bylinky podle chuti
  • Kousek másla

Postup přípravy receptu

Začněte tím, že si omyjete vepřové maso, osušíte jej a nakrájíte na drobné kostičky. Poté vezměte cibule, které nakrájíte najemno a smíchejte ji v míse s masem. Podle chuti osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte, přikryjte mísu potravinovou fólií a nechte osm hodin odležet v chladničce.

Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké hranolky. Vezměte si zapékací mísu, kterou vymažete máslem, poté do ní vložíte masovou směs, na ní brambory a na povrch přidejte majonézu. Zapékací mísu přikryjte alobalem a vložte ji do trouby, kterou si předehřejete na 200 stupňů Celsia. Pokrm budete péct zhruba jednu hodinu.

Po uplynulé době sejměte z mísy alobal, posypejte nastrouhaným sýrem a vraťte mísu do trouby na dalších 10 až 15 minut. Hotový pokrm posypte oblíbenými bylinkami, například koprem, petrželkou nebo jiným kořením. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]