Vepřové závitky s pekingským zelím: Miliónový recept od sousedky asiatky! Takto je dělávali již před 250 lety

Když se řekne vepřové maso se zelím, všichni si představí klasické vepřo-knedlo-zelo. Ale tento pokrm je úplně o něčem jiném.

Samozřejmě, že vepřové maso se zelím a s knedlíkem je velmi oblíbeným pokrmem. Ale pokud vás už obyčejné zelí nudí, můžete zkusit udělat tento skvělý a originální pokrm. Pekingské zelí s vepřovým masem je neuvěřitelně chutné jídlo, kterým můžete zpestřit obvyklé menu. Kombinace křehkého masa a šťavnatého zelí učiní vaši večeři naprosto nezapomenutelnou. Vyzkoušejte to.

Co budete potřebovat

  • 250 g pekingského zelí
  • 1 mrkev
  • 150 g zakysané smetany
  • 400 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 250 ml vody
  • 3 rajčata
  • sůl
  • pepř
  • kopr

Nic na tom není

Hlávku pekingského zelí si rozdělte na jednotlivé listy. Namočte je na 5 minut do vroucí vody. Maso si nakrájejte na tenké a dlouhé nudličky. Osolte a opepřete. Nakrájejte cibuli a orestujte ji na rozpálené pánvi s olejem do měkka. Nastrouhejte mrkev a smažte ji na samostatné pánvi také s olejem.

Odstraňte přebytečnou vodu z listů zelí pomocí papírových utěrek. Poté na tyto listy položte proužky vepřového masa. Na tento základ poté dejte osmaženou mrkev a cibuli. Vše pečlivě srolujte. Vložte tyto závitky do zapékací mísy a naplňte ji čistou vodou. Rajčata si nakrájejte na malé kostičky a dejte je na závitky.

A je skoro hotovo

Zapékací misku si zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 30 minut. Nyní si připravte omáčku. Kopr nasekejte a smíchejte se zakysanou smetanou. Závitky vyndejte z trouby a přelijte omáčkou. Poté znova vložte do trouby na dalších 20 minut. Tyto chutné rolky jsou připraveny. Rozložte je na talíře a znova přelijte omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]