Delikátní bramborový salát podle německého receptu. Detoxikuje a čistí střeva

Se zelím se dá dělat opravdu velké množství pokrmů, ale ne vždy se člověku chce strávit půl dne v kuchyni. Někdy to zkrátka chce nějakou rychlovku.

Milujete zelné saláty, ale už vás nudí stále dělat ty stejné recepty? Tak právě pro vás je tu tento recept na velice originální salát, který je hodně sytý a navíc také opravdu chutný. Je to především díky ingrediencím, které se do něj přidávají. Takže pokud vás čeká nějaká návštěva nebo pokud jen zkrátka nechcete vařit nějak náročný oběd, udělejte si tento salát. Určitě si pochutnáte.

Co budete potřebovat

  • 600 g brambor
  • 1 cibuli
  • 200 g konzervovaného hrášku
  • 1 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g červeného zelí
  • 5 nakládaných okurek
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička hořčice
  • 30 ml citronové šťávy

Je to chvilková záležitost

Nejprve si uvařte brambory v osolené vodě. Mezitím si zelí nakrájejte nadrobno, dejte ho do mísy, přidejte lžičku soli a dobře promíchejte. Cibuli si nakrájejte na půlměsíčky, vložte do mísy a zalijte vroucí vodou. Cibuli v ní nechte asi 5 minut, je to pro jemnější chuť. Za tu dobu už se vám určitě uvařily brambory, takže je slijte a všechny oloupejte.

Budete nadšení

Brambory si nakrájejte na malé čtverečky nebo tenké plátky. Okurky si nakrájejte na kolečka a poté je i s bramborami, cibulí a hráškem přidejte k zelí. Pořádně všechny ingredience smíchejte. Nyní přichází na řadu příprava dresinku. Pouze si v jedné míse smíchejte máslo, vejce, hořčici, cukr a sůl a rozmixujte.

Úplně na závěr do dresinku přidejte rozmačkaný česnek a šťávu z půlky citronu. Tento dresink poté dejte na zeleninovou směs a vše pečlivě promíchejte. Salát vložte na několik hodin do lednice a poté už můžete podávat. Úplně nejlepší je tento salát jíst s pečenou rybou, to je teprve lahůdka. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]