Váš manžel bude tento recept zbožňovat: Masová harmonika plněná slaninou a cibulí pečená v troubě

Pokud víte, že vás čeká náročný den, tak byste si měli obstarat pořádný oběd, který vám dá energii a dokonale vás zasytí. Bonusem je, že na tomto si i náramně pochutnáte. 

Chystali jste se o víkendu grilovat a zrovna vám, jako naschvál, nevyšlo počasí? Tím se vůbec nemusíte trápit, pořádnou masovou dobrotu si totiž hravě zvládnete udělat i doma, stačí vlastnit obyčejnou troubu. Tato vepřová harmonika navíc potěší i jako překvapení na významný den. Vypadá delikátně a ještě lépe chutná.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Vepřová kotleta – 1 000 g
  • Slanina – 150 g
  • Olivový olej – 2 až 3 lžíce
  • Mletá sladká paprika – 1 lžička
  • Bílé zelí – 200 g
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Cibule – 2 kusy
  • Slunečnicový olej – 100 ml
  • Provensálské bylinky – 1 lžička
  • Česnek – 1 stroužek
  • Sůl – dle chuti

Maso opláchněte a s pomocí nože ho vykrojte do tvaru harmoniky tak, aby stále zůstalo zespod vcelku. Poté maso dochuťte solí, mletým černým pepřem, provensálskými bylinkami a nebojte se všechno koření vetřít do masa ručně. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Do každého zářezu vždy vložte jedno kolečko a ujistěte se, že v něm pevně drží.

Slaninu nakrájejte na tenčí plátky a opět vložte jeden plátek vždy do zářezu k cibuli. Nachystejte si zapékací formu a vymažte ji rostlinným olejem. Do jejího středu dejte vepřovou harmoniku. Zbylý olej dejte do mističky a přidejte k němu mletou sladkou papriku. Česnek oloupejte, prolisujte do mističky k oleji a vše důkladně promíchejte.

Poté takto dochucený olej namažte na harmoniku. Zelí nakrájejte nadrobno a položte ho okolo vepřového masa. Posypejte ho solí dle chuti a zakápněte olivovým olejem. Celou formu zabalte do pečicího papíru a poté do alobalu. Vložte ji do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na cca 1 hodinu. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]