Nesmrtelná kuřecí roláda z PET lahve na styl klasické tlačenky. Nejlepší je jen tak s cibulí a chlebem

Fotografie: Depositphotos

Jestliže váháte nad tím, jaký pokrm si připravit k večeři nebo obědu a máte chuť na něco dobrého k chlebu, vyzkoušejte například tuto roládu, k jejíž přípravě budete potřebovat jednu plastovou lahev.

Pokud máte doma přebytek kuřecího masa a nevíte, jak jej zpracovat, vyzkoušejte něco nového a netradičního, co jste doposud v kuchyni neměli. Příkladem může být tato roláda, jejíž příprava není nijak složitá, a navíc se dělá z želé. Nemusíte ji nijak rolovat nebo složitě zpracovávat, protože o její hezký tvar se postará plastová lahev.

Tyto suroviny budete potřebovat

  • 300 gramů kuřecích prsou nebo celé kuře
  • 100 gramů vlašských ořechů
  • 30 gramů želatiny
  • 2 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • koření podle chuti
Fotografie: Freepik

Začněte přípravou želé rolády s kuřecím masem

Nejprve si nachystejte veškeré potraviny a poté se pusťte do práce s ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a poté jej dejte na pánev. Nepoužívejte olej nebo máslo, protože maso se má podusit ve vlastní šťávě bez jakýchkoliv tuků. Na maso naneste trochu soli a koření podle chuti a také podle toho, jaké koření máte nejraději. Vše přiklopte pokličkou a na mírném ohni nechte dusit.

Zatímco se bude maso dusit, máte čas na to, si připravit želé. To připravte nejlépe podle návodu na obalu od želatiny. Ta by vám měla během přípravy hezky nabobtnat a zhoustnout. Poté se podívejte opět na maso, které by se mělo dusit celkem 35 minut. Následně jej sundejte z plotny a nechte vychladnout. Jakmile vychladne, smíchejte jej se želatinou. Z plastové lahve si uřízněte její vršek, abyste jí mohli pohodlně plnit.

Fotografie: Pixabay

Roládu dochuťte dalšími přísadami

Po umístění masa se želatinou do plastové lahve, můžete do směsi přidat další ingredience. Do lahve lze přidat nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nakrájené vlašské ořechy nebo cokoliv jiného, co máte rádi. Poté dejte roládu do lednice vychladit, což může trvat i několik hodin. Jakmile želatina ztuhne, můžete začít roládu opatrně vyndávat z lahve. Poté ji stačí nakrájet a můžete podávat například s čerstvým pečivem.

Zdroj: Zajenata

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]