Nejjemnější a nejšťavnatější kuřecí prsíčko plněné sýrovou nádivkou

Kuřecí prsíčka někteří lidé odmítají s tím, že jsou příliš suchá. Existuje ale způsob, jak je udržet tak křehká a šťavnatá, že předčí i ty nejdražší druhy masa. Kouzlo spočívá v sýrové nádivce.

Ještě nikdy nebyla kuřecí prsíčka tak křehká a lahodná. Tento recept je dokonalý i pro sváteční tabuli a perfektně se hodí k bramborovým hranolkům, ale i k bramborové kaši. Připravit jej zvládnou i naprostí začátečníci. Stačí maso nakrojit a naplnit sýrem. Mimoto se jedná o docela levný recept, který nezatíží váš rodinný rozpočet a přitom všechny dokonale ohromí.

Na zapečené kuře plněné sýrem budete potřebovat:

  • Kuřecí prsíčka – 2 ks
  • smetanový sýr Philadelphia – 100 g
  • baby špenát – 1 hrst
  • tvrdý sýr – 30 g
  • sůl – dle chuti
  • rostlinný olej

Hotovo je ve třech krocích

Špenátové listy nasekejte nožem na co nejjemnější kousky a vložte je do misky spolu se smetanovým sýrem Philadelphia nebo Mascarpone. Velmi dobře obě přísady promíchejte do homogenní směsi a nechte ji chvilku odležet.

Kuřecí prsíčka zbavte kostí a šlach a vytvořte na jejich povrchu příčné zářezy. Maso poté podle chuti osolte, popřípadě přidejte i jiné druhy koření, které máte na kuřecím mase rádi a nezapomeňte i na oblast uvnitř zářezů. Poté zářezy naplňte směsí smetanového sýra a špenátových listů.

Na hrubém struhadle nastrouhejte libovolný druh tvrdého sýra, který máte rádi, a rozdělte ho na povrch obou naplněných kuřecích prsíček. Maso pak vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte ho po dobu 25 minut, aby bylo maso uvnitř dobře propečené a sýr na povrchu se roztavil a zezlátl. Hotová kuřecí prsíčka ihned po dopečení podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovými hranolky a čerstvou zeleninovou oblohou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]