Ukázalo se, že lidé celý život rozmrazují maso nesprávně. Řezník popsal, jak to udělat tak, aby nebylo nebezpečné

Fotografie: Depositphotos

Každý má svoje způsoby při rozmrazování masa, ale ne všechny jsou správné. Vy se nyní můžete naučit jak správně na to.

Každý člověk rozmrazuje maso tak nějak podle svého. Ale věděli jste o tom, že ne všechny způsoby jsou správné? Ve skutečnosti je totiž více těch špatných způsobů, než těch správných. Ale nebojte se, po přečtení tohoto článku už budete vědět, jak správně na to, takže už se nebudete dopouštět žádných chyb. Jak tedy správně na rozmrazování masa?

Jak správně rozmrazit maso

Podle odborníků většina lidí dělá chyby, když se snaží rozmrazit maso. Především je třeba vytáhnout maso z mrazáku zavčas, protože rozmrazování ve spěchu nikdy nikomu nepomohlo. Ale na druhou stranu, dávat mražené maso do lednice přes noc je také chyba. Tak jak tedy správně rozmrazovat maso?

Odborníci tvrdí, že nejlepší způsob, jak rozmrazit mražené maso, je dát ho do studené vody. Maso se totiž snadněji a rychleji rozmrazí, protože voda vede teplo lépe než vzduch. Profesionální kuchaři toto tajemství už znají dlouhou dobu, a používají to vlastně dennodenně. Obyčejní lidé o něm ale nejsou dostatečně informovaní a tak ho raději zmrazené dávají přes noc do lednice.

Fotografie: Pexels

Sečteno a podtrženo

Při rozmrazování masa rozhodně zapomeňte na lednici a mikrovlnnou troubu. Mikrovlnka totiž velmi ovlivňuje kvalitu produktu a sami moc dobře víte, že maso, které dáte rozmrazit do mikrovlnky, zkrátka není zase tak dobré, jak kdybyste ho nechali ve studené vodě. Na rozmrazování masa opravdu nic není, jen zkrátka musíte znát pár pravidel.

Zdroj: USDA, Healthline