Pečené kuře i vepřové ve speciální marinádě: Kůrka je nádherně opečená a aromatická. Všichni, kdo ochutnají, nemůžou přestat jíst

Každý, kdo ochutná této speciální vepřové pečeně, po vás bude chtít recept. Je to totiž opravdu velmi dobré a lahodné.

Vepřová pečeně patří k velmi oblíbeným jídlům a to především kvůli tomu, že můžete použít vlastně jakékoliv koření. No a jeden takový recept tu pro vás dnes máme připravený. Marináda, kterou se maso potírá, je velmi speciální a její chuť si rozhodně zamilujete. Je to velmi jednoduché, takže to zvládne úplně každý.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí. Vlastně ta nejdůležitější část je právě marináda, která je velmi jednoduchá na přípravu. Co tedy budete potřebovat?

  • pěkné vepřové maso vcelku
  • 7 stroužků česneku
  • 1 polévková lžíce medu
  • Sůl, pepř podle chuti
  • Provensálské bylinky
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • polévková lžíce soli

Je to velmi jednoduché

Nejprve si vepřové maso pečlivě omyjte a osušte. Udělejte do něj malé zářezy a vložte na čtvrtky nakrájený česnek. Nyní už jen osolte a opepřete podle vaší chuti. Na marinádu si smíchejte sójovou omáčku, med, hořčici a také směs provensálských bylinek. Výslednou omáčku naneste na maso. Poté maso dejte do lednice minimálně na 12 hodin. Marináda totiž musí být v celém mase.

Fotografie: Pexels

Nyní maso dejte do zapékací misky a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů. Pečte přibližně 2 hodiny, poté oddělejte kryt a pečte dalších 30 minut. Jako přílohu můžete zvolit buď brambory, nebo rýži a nebo i bramborovou kaši. To už záleží jen na vás a na vašich hostech – co mají rádi. No a to je vlastně všechno. Samozřejmě, že se s touto marinádou dá připravit i kuře. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*