Recept, který mě naučil můj dědeček – vylepšené Čevabčiči. Jednoduché a neuvěřitelně chutné

Přípravu vepřového masa nemá moc lidí rádo, ale jakmile vyzkoušíte tento recept, rozhodně si ho zamilujete. Zvládne ho úplně každý.

Pokud vás nenapadá, co připravit na večeři, vyzkoušejte rozhodně tento recept. Je to totiž velmi rychlý a jednoduchý a upřímně, snad každý má rád teplou večeři. Je to pokrm z vepřového masa a brambor, které se pečou v troubě. Potěší vás, že příprava netrvá moc dlouho a když přidáte ještě salát z čerstvé zeleniny, každý si pochutná.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto jídla je toho potřeba trošku víc, ale věřte tomu, že všechny tyto ingredience jsou naprosto skvělé. Bez nich by to totiž opravdu nebylo ono. Potřebovat tedy budete:

  • 1 kg vepřového masa
  • 50 g másla
  • dle chuti různá koření, sůl a pepř, kopr
  • 2 stroužky česneku
  • 3 – 6 ks brambor
  • mrkev, okurky
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 polévková lžíce oleje
  • bylinky

Je to vážně velmi jednoduché

Vepřové maso si nejprve nakrájejte na plátky a ty poté pořádně naklepejte. Změklé máslo si smíchejte se solí, paprikou a jiným kořením, koprem a namačkaným česnekem. Každý kousek masa touto směsí potřete, srolujte a poté propíchejte párátkem. Brambory si očistěte a nakrájejte na větší kousky.

Smíchejte si sůl, pepř, bylinky a koření s několika lžícemi oleje a nalijte tuto směs na brambory. Do formy si nejprve dejte vrstvu pečicího papíru a na to pokládejte maso a brambory. Pečte asi 40 minut na 180 stupňů úplně do zlatova. Na salát si nakrájejte zeleninu a na dresink smíchejte sójovou omáčku, olej, papriku, cukr a další koření. Přejeme vám dobrou chuť, určitě si pochutnáte.