Lahodný recept: Chutné placky z bramborové kaše s vepřovým masem uprostřed, které překvapí každého jedlíka

Takto lahodný pokrm jste pravděpodobně ještě nejedli. Recept na bramborové placky s vepřovým masem uprostřed si zamiluje celá vaše rodina.  

Mnoho lidí si stojí za tím, že by se měli přílohy k jídlu připravovat odděleně. To ovšem znatelně prodlužuje dobu vaření a množství nádobí, které je potřeba posléze umýt. Tento recept je proto skvělým řešením pro ty, kteří si chtějí připravit za krátkou dobu lahodný oběd a dosyta zaplnit svůj žaludek. Chutným bramborovým „plackám“ s vepřovým masem uprostřed neodolá naprosto žádný jedlík – maso totiž nejprve předsmažíte spolu s bramborovou oblohou a veškerou šťávou a následně jej upečete, aby bylo co nejchutnější.

Lahodné bramborové „placky“ s vepřovým masem

Kouzlo tohoto jedinečného receptu spočívá především v jeho jednoduchosti. Nemusíte totiž připravovat zvlášť přílohu a hlavní chod – vše zvládnete najednou. Výsledkem je však velmi lahodný pokrm, který nasytí naprosto celou rodinu. Navíc k němu nepotřebujete příliš mnoho času ani zkušeností, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař nebo kuchařka. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kilogram brambor
  • 800 gramů (6-8 malých steaků) vepřového masa
  • 5 ks vejce
  • 3 polévkové lžíce pšeničné mouky
  • 100 gramů tvrdého sýru
  • 1 celá cibule
  • Sůl, podle chuti
  • Pepř, podle chuti

Potup pro přípravu:

  • Nejprve nastrouhejte všechny brambory na hrubém struhadle, namočte je do studené vody a nechte chvíli stát na místě.

  • Připravte si tenké plátky vepřových steaků, obalte je dvěma vrstvy potravinové fólie a poté je naklepejte paličkou na maso. Jakmile budou připravené, posypte je z obou stran podle vaší chuti solí a pepřem.
  • Nyní se vraťte k namočeným bramborám. Ty vymačkejte, vodu vylejte a smíchejte je se třemi vejci, solí, pepřem, najemno nastrouhanou cibulí a moukou. Všechny ingredience dobře promíchejte, abyste získali „bramborové těsto“.
  • Vezměte si další dvě vejce a rozšlehejte je ve větší míse.
  • Rozpalte pánev, přidejte na ní trochu oleje a z části bramborové směsi vytvořte „placku“, kterou na ní položte. Na tu poté dále položte vepřový steak namočený v rozšlehaných vejcích a na něj další vrstvu brambor. Pokrm smažte 3 až 4 minuty z každé strany – takto postupujte, dokud nespotřebujete všechnu bramborovou směs a kusy vepřového masa.
  • Nyní si připravte plech, vyložte jej pečícím papírem a položte na něj všechny bramborové placky s masem uprostřed, které jste předem usmažili. Plech následně vložte na 20 až 25 minut do trouby předehřáté na 180 °C, poté posypte placky nastrouhaným sýrem a ještě 5 až 7 vše minut pečte.

  • Nakonec „placky“ stačí vyndat, nechat je vychladnout a můžete podávat.
  • Dobrou chuť!

Lahodné bramborové „placky“ s vepřovým masem uvnitř budou ve výsledku neuvěřitelně šťavnaté a chutné, protože v nich během smažení zůstala všechna šťáva. Pečením naopak získáte správnou konzistenci pokrmu. Pokud vám při výše uvedeném postupu bylo něco nejasné, níže se můžete podívat na video, kde je zobrazen krok po kroku: