Tomuhle lahodnému receptu vévodí vepřové maso na způsob šéfkuchařů. Manžel miluje hlavně tu marinádu

Nakládané vepřové maso s paprikou

Vepřové maso je ideálním kusem na vydatnou večeři nebo oběd. Je vynikající v kombinaci s houbami, cibulí a nakládanými okurkami. A právě postup na tuto přípravu pro vás máme připravený.

Vepřové maso není považováno za nejdražší ani nejchutnější kus masa, přesto se z něho dá vytvořit lahodný pokrm. Správnou přípravou dokážeme docílit toho, že i tento kus masa bude jemný a křehký. Recept, který na první pohled působí jako neobvyklá kombinace ingrediencí, nás překvapí svou lahodnou chutí. Výsledný pokrm ještě podtrhuje kořeněná marináda.

Ingredience potřebné na nakládané vepřové maso:

  • 1 kilogram vepřového masa
  • 200 gramů kečupu
  • 400 gramů žampionů
  • 2 středně velké cibule
  • 5 kyselých okurek
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • sůl, černý pepř, sušený česnek, majoránka, sladká paprika

postup nakládané maso

Smícháním mletého masa a krupice připravím za 15 minut 5hvězdičkový pokrm. Tajný recept mé 86leté babičky

Aby maso bylo křehké, necháme jej přes noc odpočívat

Nejprve si vezmeme vepřové maso, které omyjeme a nakrájíme na tenké plátky o velikosti zhruba 1 centimetr. Takto připravené plátky masa posypeme z obou stran solí, pepřem, česnekem, sladkou paprikou a majoránkou. Jako poslední tyto plátky potřeme tenkou vrstvou kečupu a umístíme je na sebe do misky. Misku s masem překryjeme fólií a umístíme do ledničky, kde necháme maso chladit minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc.

nakládané maso

Připravíme si lahodnou směs, kterou spojíme s masem

Jakmile máme maso odleželé, připravíme si směs, se kterou plátky zapečeme. Nejprve si nakrájíme na půlkroužky cibuli, kterou osmažíme na pánvi s kapkou slunečnicového oleje dozlatova. K cibuli postupně přidáme na plátky nakrájené okurky a také žampiony. Vše postupně smažíme až do chvíle, kdy se nám z pánve odpaří přebytečná voda.   

maso

Vše naložíme do zapékací mísy a dáme do trouby

K ruce si nyní vezmeme zapékací misku, kterou vymažeme tenkou vrstvou slunečnicového oleje. Na dno mísy položíme vrstvu marinovaného masa, tu přikryjeme směsí z cibule, hub a okurek. Vrstvy postupně opakujeme do chvíle, než nám dojdou suroviny. Jakmile k tomu dojde, pekáč zakryjeme folií a umístíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Maso pečeme 1,5 hodiny, následně sundáme folií a necháme ještě 20 minut dopéct.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*