Nejjemnější vepřové maso pod lahodnou peřinou pro líné večery: Manžel je schopný sníst i 5 plátků

Vepřové maso s vajíčkovou peřinou

Takto připravené maso zachutná každému jedlíkovi. Lahodné kusy masa stačí skrýt pod „peřinu“ a poté nechat péct po dobu 30 minut v troubě.

Pokud je návštěva už za rohem nebo chcete překvapit svou rodinu lahodným obědem, ale nemáte žádný nový recept, pak je pro vás tato dobrota tím pravým ořechovým. Vepřové maso pod peřinou se hodí ke každé příležitosti a nezabere vám ani mnoho času. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka.

Lahodné vepřové maso pod peřinou

Vybrat vhodný pokrm k rodinné sešlosti nebo překvapit návštěvu něčím novým může být náročné. Pokud vás nenapadají žádné nápady, můžete vyzkoušet vepřové maso pod „peřinou“, což je velmi rychlý pokrm, který má však mnoho chutí. Jakmile si ho jednou připravíte, zapomenete na vaše doposud oblíbené řízky a bude se na vašich talířích se vší pravděpodobností objevovat častěji než kdy dřív. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 6 širokých plátů vepřové kotlety
  • 4 vařená vajíčka
  • 150 gramů tvrdého sýra (gouda, čedar nebo eidam)
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • ½ čajové lžičky mletého pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Kuřecí řízky

Tento recept na měkoučké portugalské kuřecí rolky mě naučila kamarádka po dovolené v Portugalsku

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte vepřové kotletky, jejichž povrch nařízněte z obou stran do mřížky. Maso poté vložte do větší mísy a smíchejte se solí, pepřem, sušeným oreganem a pokapejte ho olejem.
  • Nyní maso důkladně promíchejte se všemi ingrediencemi, aby se aromatické koření dostalo do každého kousku a mohlo si tak získat správnou chuť.
  • Jakmile budete hotovi, připravené řízky vyskládejte na plech s pečicím papírem a nechte je chvíli stranou.
  • Pro přípravu tzv. peřiny budete potřebovat natvrdo vařená vajíčka. Ta nahrubo nastrouhejte do misky, stejným způsobem k nim přidejte sýr a nakonec pokapejte majonézou.
  • Všechny ingredience promíchejte lžící a směsí potřete kotletky tak, aby vyšlo na každou z nich.
  • Nakonec vložte vše do trouby předehřáté na 180 °C a nechte péct 30 až 35 minut.
  • Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*