Vychytralé hospodyňky přidávají do mletého masa mléko. Až se dozvíte proč, budete to dělat taky

Ženy v Turecku přidávají do mletého masa mléko a nedají na to dopustit. Rozhodně to vyzkoušejte i vy, je to vážně dobrý nápad.

Pokud máte zrovna v plánu připravit na oběd něco z mletého masa, vyzkoušejte do něj přidat mléko. Mnoho žen to tak dělá a nedají na to dopustit. A to především ženy z Turecka. Pokud tedy chcete, aby váš oběd byl šťavnatý a všichni si na něm pochutnali, vyzkoušejte to. A je dost možné, že to od teď budete dělat stále.

Co budete potřebovat

  • 0,5 kg hovězího masa
  • 1 cibule
  • 10 lžic mléka
  • Mletý černý pepř dle chuti
  • Pšeničná mouka podle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl podle chuti
  • 1 lžička koření na maso

Je to opravdu velmi jednoduché a dobré

Nejprve si mleté maso vložte do nějaké hluboké misky. Přidejte mléko, sůl, koření a pepř. Cibuli si oloupejte a nakrájejte nadrobno a česnek také. Přidejte je k masu. Ručně pořádně zamíchejte a poté nechte asi půl hodiny odstát. Ze vzniklé směsi si nyní můžete začít tvarovat řízky. Jejich velikost už je jen na vás.

Řízky obalte ve strouhance nebo v pšeničné mouce. Jako obal můžete použít kukuřičnou mouku nebo ovesné vločky. Smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran dohněda. Řízky buď několik minut smažte a nebo pánev zakryjte pokličkou a maso poduste. Řízky podávejte buď s vařenými brambory a nebo s bramborovou kaší. Tak šťavnaté maso jste ještě nejedli. Přejeme vám dobrou chuť!