Milovníci bramboráků pozor! Tomuto lehkému receptu s tajnou přísadou se nic nevyrovná

Občas se stane, že jediné, co si po náročném dni přejeme, je mít rychlou a nenáročnou večeři připravenou na stole. Veškeré tyto podmínky splňuje následující recept.

Mezi jednu z nejčastějších surovin, která se vyskytuje na našich talířích, se rozhodně řadí brambory. Jedná se o podstatný zdroj vitamínů a minerálů, jejich další výhodou je rozhodně to, že si z nich můžeme vytvořit chutný pokrm z jednoho hrnce, a to téměř doslova za několik minut. Jedná se o ideální volbu, pokud jsme po celém dni unaveni a nechceme v kuchyni trávit dlouhé hodiny.

Ingredience potřebné na přípravu bramborového kastrolu:

  • 3 středně velké brambory
  • cibule
  • mrkev
  • půlka červené papriky
  • špetka soli
  • svazek zelené cibule
  • svazek petržele
  • 3 vejce
  • 200 mililitrů mléka
  • 200 gramů hladké mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 150 gramů tvrdého sýra

Bramborový kastrol

Bramborový pokrm, který není náročný na přípravu

Jako první si připravíme brambory, které oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Takto připravenou ingredienci namočíme na 15 minut do vody, tento čas využijeme na další přípravu. Nakrájíme si najemno cibuli, kterou následně osmažíme na rostlinném oleji. Přidáme k ní také nahrubo nastrouhanou mrkev a restujeme do té doby, dokud nám oba druhy zeleniny nezměknou.

Zapečené strouhané brambory

Tradiční zapečené brambory jsem posunula o úroveň výše díky tajné přísadě. Nic lepšího jste nejedli

Bramborový kastrol

V míse smícháme ingredience

Ke směsi cibule a mrkve přidáme také na proužky nakrájenou papriku. Vše osolíme a restujeme do úplného změknutí. Z brambor vymačkáme vodu a připravenou zeleninu k nim přidáme. Vše promícháme a přidáme také najemno nakrájenou zelenou cibuli a petržel. Do vedlejší mísy si rozklepneme vajíčko, které osolíme a rozšleháme. Postupně k němu přiléváme také mléko.

Bramborový kastrol

Upečeme a doplníme vrstvou nastrouhaného sýra

Do směsi vejce a mléka postupně prosejeme také mouku a prášek do pečiva. Takto připravené těsto vlijeme do směsi restované zeleniny s bramborami a důkladně vše promícháme. Vezmeme si k ruce plech, na který položíme pečící papír. Směs na něj nalijeme a pečeme v troubě po dobu 25 minut na 180 stupňů. Výsledný pokrm hojně posypeme nastrouhaným sýrem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*