Lepší než vanilkové rohlíčky: Pečené sněhové koule obalené v moučkovém cukru. Tohle cukroví zatím nikdo nezná, každý vás bude prosit o recept

Vánoce jsou tady a s nimi i nezbytné přípravy lahodného cukroví, které bude během svátků zdobit naše stoly. Pečené sněhové koule by vám neměli chybět.

Pokud vás již nebaví každý rok péct to samé cukroví a chtěli byste raději zkusit letos experimentovat, recept na pečené sněhové koule v obalu z moučkového cukru budou pro vás tím pravým ořechovým. Na tento jednoduchý vánoční recept budete potřebovat pouze několik základních surovin a postup je tak jednoduchý, že jej zvládnete bez problému i přesto, že ho letos děláte poprvé. Pusťte se do toho.

Pečené sněhové koule

Pro přípravu pečených sněhových koulí nebudete potřebovat mnoho ingrediencí a všechny máte navíc pravděpodobně již u sebe doma. Tento recept je však natolik originální, že jím překvapíte každého člena rodiny a každou návštěvu, která k vám během Vánoc zavítá. Nemusíte se ovšem ničeho bát, postup je natolik jednoduchý, že jej zvládne každý začínající kuchař či kuchařka. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 200 gramů hladké mouky
  • 125 gramů změklého másla
  • 100 gramů kukuřičného škrobu
  • 80 gramů cukru
  • 50 mililitrů rostlinného oleje
  • 1 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ¼ prášku do pečiva
  • Moučkový cukr, podle potřeby

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte hlubokou misku, do které vložte změklé máslo, 50 mililitrů rostlinného oleje a jedno vajíčko. Vše zasypejte moučkovým cukrem, kukuřičným škrobem a promíchejte.
  • Do směsi nyní přidejte prášek do pečiva, vanilkový cukr, mletou skořici a vše metličkou důkladně promíchejte, abyste získali homogenní těsto.

  • Přes jemné sítko k těstu nyní němu prosejte asi třetinu množství hladké mouky a rukou začněte těsto hníst a promačkávat. Postupně přidejte i zbylé množství mouky, které nezapomeňte prosít přes sítko, abyste vám nevznikaly hrudky.
  • Jakmile získáte hladké těsto, které se vám nebude lepit k rukám, začněte z něj odebírat malé kousky. Ty formujte do menších kuliček o velikosti ping-pongového míčku.

  • Kuličky vyskládejte v rozestupech na plech vyložený pečícím papírem, který vložte následně do trouby rozehřáté na teplotu 160 °C asi 15 minut – nesmí zhnědnout!
  • Jakmile budete mít hotovo, nasypte do hluboké mísy moučkový cukr, vhoďte do ní upečené kuličky a jemně s nimi zatřepte, aby se všechno cukroví pořádně obalilo v sladkém cukru.
  • Nyní už je akorát opatrně vyndejte ven, vyskládejte na talíř a můžete se chlubit svým novým vánočním experimentem.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud se vám během postupu něco nezdálo, zde se můžete podívat na video, kde je celý recept znázorněn krok po kroku na videu:

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]