Manžel se o tenhle zapečený chléb nerad dělí. Jeho příprava je otázkou několika minut

Pečení se v rámci svého koníčku věnuje veliká spousta lidí. S pomocí tohoto naprosto snadného receptu tak můžete zkusit vytvořit velmi lahodný domácí chléb.

Chléb patří mezi potraviny, které má ve své oblibě hodně lidí. Většina z nich si jej však kupuje a jen někteří ho pečou. Pro někoho to totiž může být celkem náročné a tak se od této aktivity raději distancuje. Přitom to nemusí být vůbec složité. Můžete například zkusit upéct si domácí chléb s pomocí tohoto skvělého receptu.

Co budete potřebovat

  • 3 mističky vařené šunky
  • 2 mističky strouhaného ementálu
  • 1 / 2 mističky zakysané smetany
  • 2 velmi malé mističky hořčice
  • sůl a pepř dle chuti

Připravte si základ

Základem tohoto velmi lahodného domácího chleba je totiž jeho náplň. Tu získáte tak že v misce smícháte šunku, ementál, zakysanou smetanu, hořčici, sůl a pepř. Veškeré tyto ingredience společně velmi důkladně promíchejte. Potřebujete totiž to, aby se vám jednotlivé chutě spojily v jednu fenomenální.

Vyzdobte kupovaný chléb

Náplní, kterou jste si vytvořili, můžete vyšperkovat chléb. Kupte si celý váš oblíbený druh chleba a udělejte v něm hluboké zářezy ve tvaru diamantu. Do těchto zářezů poté postupně dejte náplň tak, aby byla úplně po celém prostoru pečiva. Dbejte na to, aby byla náplň rovnoměrně rozprostřená po všech zářezech.

Chléb dejte péct

Vezměte si ještě kousek strouhaného ementálu a celý chléb posypejte. Rozehřejte si troubu na 180 °C a chléb dejte na plechu péct na 25 minut. Po uplynutí této doby plech z trouby vyjměte a chléb můžete servírovat. Až jej ochutnáte, tak už na jakýkoliv jiný mít chuť nebudete. Skvělé je také to, že díky náplni jej můžete jíst samotný.

zapečené bagety

Luxusní 5minutová večeře pro líné hospodyňky: Tahle zapečená bageta je fintou slavných šéfkuchařů

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*