Vynikající glazované kuřecí prsa s omáčkou, díky které chutnají jako marinované. Děti a vnoučata o ně prosí každý víkend

kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa. Pokud jej milujete i vy, zkuste si jej udělat s touto omáčkou, díky které pokrm z pánve nakonec chutná jako marinované.

Lidé si během let oblíbí několik druhů jídel nebo mas a zrovna kuřecí patří stále mezi to nejoblíbenější. Obsahuje vysoký obsah bílkovin, je vhodné i do diety a zároveň lze připravit mnoha způsoby. V případě, že máte rádi marinády, zkuste si doma udělat na pánvi kuřecí maso podle tohoto receptu, jelikož nakonec chutná jako marinované.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 3 ks kuřecí prsa
  • sůl a pepř na dochucení
  • 60 g mouka
  • 3 lžíce másla
  • 4 až 5 stroužků česneku
  • 1,5 polévkové lžíce jablečného octu
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 90 ml medu
  • jarní cibulka nebo pažitka

kuřecí maso obalené v mouce

Postup přípravy kuřecího masa

Nejprve si zpracujte kuřecí maso. To stačí omýt, okrájet a poté na něm můžete vyřezat jakousi mřížku. Maso nezapomeňte osolit, opepřit a poté jej vyválejte v mouce. Následně dejte maso stranou a do pánve si dejte máslo nebo olej. Poté dejte do pánve kuřecí maso a osmažte jej z obou stran dozlatova. Budou vám stačit asi 4 minuty na každou stranu kuřecího.

kuřecí maso s kořením

Přidejte do pánve další suroviny

Jakmile se vám bude zdát, že maso začíná zlátnout, snižte teplotu plotýnku a do pánve přidejte zbytek másla či oleje a zároveň prolisovaný nebo jemně nasekaný česnek. Dále do pánve přilijte sójovou omáčku, jablečný ocet a přidejte med. Všechny suroviny promíchejte a rozprostřete je po celé pánvi.

smažená kuřecí prsa

Nová smetanová marináda na kuřecí prsa: Po 20 minutách získají bohatou chuť, kterou lze přirovnat k drahému steaku

marinované kuřecí maso

Dokončete marinované kuřecí

V pánvi nechte všechny suroviny asi další 2 minuty a nezapomeňte maso párkrát otočit, aby se hezky opeklo z obou stran. Jakmile uvidíte, že kuře je již hezky obalené v marinádě a také dobře opečené, tak můžete nakrájet jarní cibulku nebo

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*