Kuřecí stehýnka v cibulové omáčce jsou mojí sázkou na jistotu

Kuřecí stehýnka po židovsku hotová

Kuře po židovsku si zamiluje celá rodina. Kuřecí stehýnka jsou skvělou volbou pro každou kuchařku či kuchaře, je to vyvážené a chutné jídlo.

Díky své šťavnatosti a jemné chuti jsou kuřecí stehýnka ideálním základem pro různé pokrmy, jako jsou například pečená stehýnka s bylinkovou krustou, grilovaná stehýnka s omáčkou na bázi medu a hořčice nebo právě zlatavá varianta v cibulové omáčce dle našeho receptu. Tato část kuřete je také bohatým zdrojem bílkovin a živin, což z ní dělá skvělou volbu pro vyváženou stravu. S kuřecími stehýnky si můžete být jisti, že vaše jídlo bude lahodné, zdravé a výživné.

Kuřecí stehýnka v cibulové omáčce

Mnozí z nás milují kuřecí stehýnka, protože je to jídlo chutné, syté a na přípravu jednoduché. Navíc se kuřecí stehýnka dají skoro se vším sladit, ať už jsou to brambory, obiloviny nebo těstoviny. Kuřecí stehýnka obsahují mnoho užitečných látek, jako jsou vitamíny skupiny B, A a K, a také minerály – železo, fosfor, draslík, hořčík a další. Jsou zdrojem bílkovin, které jsou nezbytné pro růst a obnovu buněk těla. Kromě toho je kuřecí maso snadno stravitelné a člověku po něm není těžko. A tak si připravte šťavnatá kuřecí stehýnka po židovsku.

Suroviny:

  • Cibule – 400 g;
  • Kuřecí stehýnka – 1 kg;
  • Sůl – ½ čajové lžičky;
  • Černý pepř – ⅓ čajové lžičky;
  • Soda – 1/4 čajové lžičky;
  • Česnek – 2 stroužky;
  • Bobkový list – 1 ks.
Kuřecí řízek

Tyto delikátní kuřecí řízky v zeleninovém kabátku se staly naší rodinnou tradicí

Kuřecí stehýnka na pánvi

Příprava kuřecích stehýnek po židovsku:

Cibuli nakrájíme najemno, na pánvi s máslem ji osmahneme dosklovata. K cibuli přidáme sodu, promícháme a pokračujeme ve smažení. Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, přidáme k cibuli a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20 minut. Maso otočíme, pánev znovu přikryjeme poklicí a dusíme dalších 20-25 minut.

Kuřecí stehýnka po židovsku opečená v pánvi

Česnek nakrájíme najemno a přidáme ke kuřecím stehýnkům, dusíme pod poklicí dalších 5-6 minut. Výsledkem jsou zlatavá kuřecí stehýnka v cibulové omáčce. Jako přílohu můžete zvolit brambory nebo klidně rýži či zeleninový salát. Toto jídlo je skvělé jako jednoduchá sytá večeře či oběd.

Kuřecí stehýnka po židovsku s vidličkou

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*