Tyto delikátní kuřecí řízky v zeleninovém kabátku se staly naší rodinnou tradicí

Kuřecí řízek

Připravit kuřecí maso tak, aby nebylo vysušené, ale bylo naopak chutné a šťavnaté, se může zdát jako opravdový oříšek. Víme ale, jak si i s tímto kusem masa poradit a překvapit.

Kuřecí maso bezpochyby patří na český stůl. Často má ale pověst masa suchého a málo chutného. Máme pro vás dobrou zprávu, pokud máte správný recept, dá se s tímto problémem snadno bojovat. Kuřecí řízek obalený v zeleninovém kabátku je nejen chutným pokrmem, je také velmi šťavnatý a bohatý na potřebné vitamíny.

Ingredience potřebné na přípravu řízku v zeleninovém kabátku:

  • 600 gramů kuřecích prsou
  • 1 středně velké cibule
  • 100 gramů rajčat
  • 3 snítky petržele
  • 3 vařená vejce
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • sůl, mleté paprika, sušené bylinky

Maso očistíme a připravíme na kabátek

Kuřecí maso si nejprve očistíme, poté také osušíme papírovou utěrkou. Připravíme si kuřecí steaky tak, aby každý z nich měl ideálně tloušťku kolem 3 – 4 centimetrů. Řízky umístíme pod fólii, kde je pečlivě naklepeme. Každý kus poté osolíme, opepříme a dochutíme také mletou paprikou a bylinkami.

Mleté maso a zelí

Zelné karboše dělám vždy, když nemám čas, ale chci udělat dojem. Každý prosí o přídavek

Zeleninu si nakrájíme a připravíme na kabátek

Cibuli i rajčata si nakrájíme na malé kostičky. Na hrubém struhadle nastrouháme vejce uvařené natvrdo a také sýr, který si dáme stranou. Cibuli, vejce a rajčata smícháme a k této směsi přidáme také česnek protlačený přes lis. Směs osolíme a opepříme a ingredience spojíme za pomoci zakysané smetany.

Kuřecí řízek

Zabalené maso pečeme v troubě

Připravíme si plech, na který umístíme pečící papír. Na něj položíme nejprve připravené maso, na které přijde vrstva zeleniny s vejci. Takto připravené kuřecí steaky zasypeme vrstvou nastrouhaného sýru. Pečeme po dobu 25 minut v troubě, kterou jsme si předem rozehřáli na 200 stupňů. Po vyndání z trouby ihned podáváme.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*