Z téhle pochoutky z brambor a mletého masa rodině došla slova. Manžel mě díky ní nosí v náručí

Mleté maso a brambory

Pokrmy z jednoho hrnce nemusíme hned odsuzovat. Nejen, že jsou méně náročné na přípravu i následný úklid, ale také dokáží velmi příjemně překvapit svou chutí.

Pokud se řekne jídlo z jednoho hrnce, mnoho lidí nad ním začne ohrnovat nos a málokdo se na takto připravovaný pokrm bude těšit. K jeho nelibosti jistě přispěly školní jídelny a negativní zkušenosti s přípravou. Pokud se ale budeme držet zaručeného receptu, dokážeme si připravit pokrm, který svou výslednou chutí překvapí. V jednom hrnci zvládneme udělat nejen maso, ale i přílohu na vydatný nedělní oběd.

Ingredience potřebné na kastrolu s brambory a mletým masem:

  • 1 kilogram brambor
  • 400 gramů mletého masa
  • 400 gramů rajčat v plechovce
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • mozzarella
  • sůl, černý pepř, oregano, bobkový list

Mleté maso a brambory

Maso a příloha z jednoho hrnce

Nejprve si vezmeme k ruce brambory, které oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ty osmažíme na pánvi s malým množstvím oleje, tato příprava by měla trvat zhruba 15 minut. Brambory na pánvi osolíme, opepříme a přidáme k nim oregano. Pánvičku přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Jakmile máme brambory hotové, přendáme je na připravený plech.

Mleté maso a brambory

Mnohem chutnější než se na první pohled zdá

Brambory na plechu rovnoměrně rozprostřeme. Na pánev, která nám po bramborách zůstala na plotně, umístíme mleté maso a osmažíme jej. Na pánvičku k němu přidáme nejen sůl a pepř, ale také rajčata a cibuli, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Nakonec k masu přidáme i prolisovaný česnek a vše promícháme. Do směsi přilijeme 50 mililitrů vody a dochutíme kořením včetně bobkového listu.

Bramborový salát

Michelinská šéfkuchařka prozradila, proč 99 % bramborových salátů chutná jako ze supermarketu

Mleté maso a brambory

Výsledný pokrm umístíme do trouby a pečeme

Mleté maso necháme na pánvi pod pokličkou dusit po dobu 7 minut, poté obsah pánvičky přidáme na plech k bramborám. Rovnoměrně maso rozprostřeme tak, aby se promíchalo s bramborami. Na tuto směs přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu a plech vložíme do trouby. Pečeme na 200 stupňů a to po dobu 15 minut. Výsledný pokrm umístíme na talíř, není zapotřebí připravovat nic dalšího.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*