Překvapte své chuťové buňky: Kuřecí řízky se proměňují v lahodnou roládu

kuřecí roláda

Kuřecí prsa se řadí mezi nejdietnější maso. I proto jsou velmi oblíbeným pokrmem, který si připravujeme k obědu nebo večeři. Málokoho ale napadne z tohoto kusu masa připravit roládu, spíše se držíme u řízků nebo přírodní úpravy.

Kuřecí prsa jsou ale ideálním masem na přípravu rolády nebo špízů. Dokonce dokáží výslednou chutí natolik překvapit, že takto připravené kuřecí maso se dostává do popředí i před masem grilovaným. Recept, který na to potřebujeme znát, není nijak náročný a zároveň je dietní. Proto si zachovává všechny pozitiva kuřecího masa a můžeme jej do svého jídelníčku zařadit pravidelně.

Ingredience potřebné na přípravu kuřecí rolády:

  • kuřecí prsa – 500 gramů
  • sýr – 8 plátků
  • vejce – 3 kusy
  • strouhanka – 100 gramů
  • sůl, pepř, citronová šťáva

kuřecí maso sýr

Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa

Kuřecí prsa si omyjeme a očistíme od přebytečných šlach a zbytků kostí. Následně je nakrájíme podélně tak, že nám vznikne několik tenkých steaků. Každý kousek masa si přikryjeme fólií a pomocí kladívka na maso naklepeme na tenké plátky.

kuřecí roláda folie

Takto připravené kousky masa si poklademe na potravinářskou fólii a následně celou vrstvu masa osolíme a opepříme.

kousky kuřecí rolády

Maso obohatíme o náplň a zarolujeme

Na ochucenou vrstvu masa poklademe vrstvu tvrdého sýru a následně takto připravený pokrm stočíme do roličky. Právě k tomu nám poslouží potravinářská fólie, která zajistí, že maso bude držet po celou dobu pohromadě.

kuřecí rolády vejce

Připravenou roládu umístíme na několik hodin do lednice a necháme odpočívat. Těsně před tím, než roládu budeme připravovat, přichystáme si další náplň.

kuřecí roládky

Blížíme se pomalu k výslednému cíli

Na tu bude potřeba v míse rozmíchat 3 vejce se solí. Roládu, kterou jsme mezitím vyndali z ledničky, si nakrájíme na tenké kousky. Každý z nich by měl mít tloušťku zhruba 2 – 3 cm. Vezmeme si špejli a na každou umístíme za sebou 3 kousky připraveného masa.

Takto připravený špíz obalíme nejprve ve vejci, následně také ve strouhance. Masové špízy umístíme na plech a poté do trouby, kde je pečeme po dobu půl hodiny na 180 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*