Topinky tak trochu jinak: Sbírka 2 druhů chutných houbových a šunkových pomazánek se zlatavým sýrem! Lepší než tatarák

Dvě chutné pomazánky z pánve zapečte na plátcích chleba posypané sýrem a získáte tu nejchutnější svačinu či večeři, které si můžete přát. Příprava je snadná a velmi levná.

Aby bylo jídlo chutné a syté, nemusíte trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Teplou večeři si snadno připravíte během pár minut a chuť bude fenomenální. Vyzkoušejte zapečené topinky se dvěma druhy pomazánek a strouhaným sýrem, které vás zaručeně nadchnou.

Houbová pomazánka

  • cibule – 2 ks
  • žampiony – 250 g
  • hladká mouka – 2 až 3 lžíce
  • mléko – 300 až 350 ml
  • čerstvá petrželka – ½ svazku
  • máslo – na smažení
  • sůl – dle chuti
  • mletý černý pepř – dle chuti

Dvě oloupané cibule nakrájejte najemno a vhoďte je do rozehřáté pánve s trochou másla. Restujte je, dokud nezesklovatí. Mezitím nastrouhejte očištěné žampiony na hrubém struhadle a přidejte je do pánve k cibulce. Promíchejte a nechte smažit dozlatova.

Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte dvě nebo tři lžíce hladké mouky a nechte ji asi 30 sekund opéct. Pak obsah pánve zalijte mlékem a velmi dobře promíchejte. Na mírném ohni povařte do zhoustnutí. Nakonec najemno nasekejte petrželku a přidejte ji do směsi. Nechte ji mírně rozvonět, ochutnejte a případně ještě dosolte a dopepřete. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Šunková pomazánka

  • cibule – 2 ks
  • šunka – 200 g
  • hladká muka – 2 lžíce
  • mléko – 300 až 350 ml
  • čerstvá petrželka – ½ svazku
  • olivový olej na smažení
  • sůl – dle chuti
  • mletý černý pepř – dle chuti

Nasekejte dvě cibule najemno a zpěňte je na pánvi s trochou olivového oleje. Šunku nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné proužky a dejte ji opéct k zrůžovělé cibulce. Podle chuti posypejte solí a mletým černým pepřem, přidejte dvě lžíce mouky a nechte ji zasmažit. Za stálého míchání přilévejte tenkým proužkem mléko a na mírném ohni vařte, dokud směs nezíská jemnou a homogenní strukturu. Nakonec přisypejte jemně nasekanou petrželku, dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.

Zapečený chléb s pomazánkou a sýrem

  • Plátky chleba
  • strouhaný sýr – 200 až 250 g
  • houbová pomazánka
  • šunková pomazánka

Plech na pečení pokryjte pečicím papírem a vyskládejte na něj plátky chleba. Polovinu jich potřete houbovou pomazánkou a tu druhou šunkovou pomazánkou. Nakonec všechny plátky chleba posypejte strouhaným sýrem a vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 až 190 °C asi na 10 minut zapéct, aby krásně zezlátly. Lahodnou svačinku nechte mírně zchladnout, abyste se nepopálili, a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]