K bramborovému salátu letos jedině tyhle řízky z mletého masa a speciální strouhankou. Zamilujete si je po prvním ochutnání

Ne vždy má člověk chuť vymýšlet z hlavy, co by si tak uvařil, proto je dobré mít po ruce inspiraci. Třeba na ty nejlepší řízky z mletého masa, které si zamiluje každý.

Máte chuť na nějaké pořádné jídlo, ale nemáte vůbec tušení. co byste si měli připravit? Zkuste se inspirovat těmito jednoduchými řízky z mletého masa. Klasické karbanátky již mohly mnoho lidí omrzet, ale řízek z mletého masa není jen tak běžnou záležitostí a dozajista ukojí chutě každého. V kombinaci s lahodnou bramborovou kaší máte vlastně jistotu, že budete spokojeni.

Ingredience a postup přípravy masa

Fotografie: Freepik

Budete potřebovat:

  • Jedno kilo kuřecího či jiného mletého masa (nebo si jej dodatečně namelte sami)
  • Polovinu bochníku chleba
  • Dvě středně velké cibule
  • Vodu
  • Jedno kilo brambor
  • Česnek
  • Vejce
  • Sůl, pepř a koření dle vašeho výběru
  • Strouhanku
  • Rostlinný olej
  • Dvě větší mísy
  • Hrnec
  • Pánev

Vezměte si půlku bochníku chleba a dejte ji odmočit do větší mísy s vodou. Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte a vložte brambory, nechejte je uvařit.

Následně si vezměte cibuli, oloupejte ji a s pomocí nože ji nakrájejte, pokud máte mixér, můžete ji jednoduše rozmixovat v něm, potřebujete, aby byla co nejdrobnější. To samé platí také pro česnek.

Jsou delikatesní a chutné zároveň

Vezměte si další větší mísu a vložte do ní postupně mleté maso, cibuli, česnek, odmočený bochník, vejce, sůl, pepř a zbylé koření. Rukama vše zpracujte do pevné hmoty a tu nechejte odležet na nějakou dobu. Jakmile se vše trochu usadí, tak si nachystejte na talíř bokem strouhanku. Ze směsi postupně tvarujte řízečky, které ve strouhance obalíte.

Na pánvi si rozehřejte olej a obalené řízečky do něj vložte osmažit, smažte po dobu cca pěti minut. Brambory se vám již určitě uvařili, tudíž slijte vodu a nebojte se je rozmixovat. Během tohoto procesu do nich přilijte trošku mléka a másla, aby vzniklá kaše byla vláčnější a chutnější. Trošku zkuste, abyste měli jistotu, že je kaše dobře ochucená a když tak sůl dodejte. Jakmile to budete mít, tak můžete jídlo podávat, například s okurkovým salátem a nebo prostě jen tak. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]