Zbyla vám ze včerejšího oběda bramborová kaše? Nebudete ji muset vyhazovat

Fotografie: Pixabay

Asi pokaždé zbyde aspoň malé množství bramborové kaše, protože se jí vždy udělá více, než sní. Ale rozhodně ji nevyhazujte.

Bramborová kaše je asi ta nejoblíbenější a nejčastější příloha k obědům. Skvěle se hodí nejen k řízkům, ale také k různým omáčkám a dalším masovým jídlům. Někdo ji taky rád jí jen tak, protože je lahodná a hlavně sytá. A když vám zbyde, je docela škoda ji vyhazovat, nemyslíte? Zkuste k ní přidat mleté maso a budete mít oběd na další den.

Co budete potřebovat

  • 500 g bramborové kaše
  • 300 g mletého masa
  • 1 cibuli
  • vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1,5 lžičky soli
  • špetku pepře
Fotografie: Pixabay

Je to velice jednoduché

Bramborovou kaši již máte připravenou, takže jediné, co zbývá, je připravit masovou směs. Cibuli si oloupejte a nakrájíte ji na malé kousíčky. Také ji můžete nastrouhat na struhadle, pokud vám vadí jíst kousky cibule. Smíchejte ji s mletým masem a přidejte půl lžičky soli a trošku pepře. Také můžete přidat jakékoliv jiné koření, záleží jen na vás.

Fotografie: Pixabay

Za chvíli budete mít hotovo

Z bramborové kaše si tvořte malé kuličky, které vyskládejte na plech vymazaný troškou oleje. Na něj si ještě dejte pečící papír. Do každé kuličky udělejte prohlubeň pomocí nějaké sklenice. Vytvoří se vám taková malá hnízda. A do nich vkládejte kuličky mletého masa. Plech dejte do trouby a pečte přibližně 45 minut při 180 stupních.

Fotografie: Pixabay

Během pečení si nastrouhejte sýr a každé bramborové hnízdečko jím po upečení posypte. Znova plech vložte do trouby, aby se sýr rozpekl. Ihned po dopečení můžete servírovat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]