Lahodné masové rolky podle snadného receptu z luxusní restaurace. Kvůli manželovi je dělám stále častěji

lavašové rolky

Tento placatý chléb můžete používat podobně jako tortillu. V tomto receptu do něj zabalte směs mletého masa. Uvidíte, že si tuto slanou večeři zamilujete.

Chléb Lavaš pochází z jihoasijské kuchyně a hojně se peče především v Arménii, Ázerbájdžánu, Íránu nebo Turecku. Jedná se o kynutý chléb, který se vyválí do placky a poté se peče přilepený na stěnách hliněné pece. Použít jej můžete podobně jako tortilly nebo jiné chlebové placky. V tomto receptu se Lavaš naplní masovou směsí se sýrem a poté se osmaží na pánvi. Křupavé pochoutce určitě neodoláte.

Ingredience na masové rolky

  • 300 g mletého masa
  • 1 cibule
  • ½ lžičky soli
  • špetka papriky
  • špetka koriandru
  • 130 g sýr
  • snítka kopru
  • 2 vejce
  • 60 ml mléko
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 2 pláty chleba Lavaš

Postup přípravy lavašových rolek

Mleté maso vložte do mísy. Cibulku nakrájejte najemno a přidejte k masu. Přidejte 30 ml mléka, sůl, koriandr a mletou papriku. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a kopr na prkénku nasekejte najemno. Přidejte k masu a nyní vše důkladně v míse promíchejte. Chléb Lavaš si nakrájejte na obdélníky vhodné velikosti.

pečené maso

Nejlepší večeře s mletým masem v hlavní roli, jakou jsem kdy vařila: Lahodný 20minutový recept

Lavaš se prodává jak v obdélníkovém tvaru tak v kulatém. Ideální je, aby se vám podařilo těsto rozkrájet na stejné plátky o velikosti přibližně 15×20 cm. Z uvedeného množství masové směsi tak připravíte čtyři rolky. Na každý obdélník Lavaše tedy navrstvěte ¼ masové směsi a rozprostřete ji po celém povrchu. Pouze si nechte 2 cm místo u horního okraje.

postup lavašové rolky

Rolky obalte ve vaječné směsi a osmažte

Smotejte rolku a horní okraj potřete rozšlehaným vejcem, aby se přilepil a rolka se nerozmotávala. Nyní do zbytku rozšlehaných vajec přilejte zbylých 30 ml mléka, dvě polévkové lžíce mouky a špetku soli. Důkladně promíchejte a v této vaječné směsi rolky obalte. Na pánvi si rozehřejte vyšší vrstvu oleje a dejte na ni obalené rolky smažit.

Usmažte je z obou stran do zlatova. Plamen udržujte na střední teplotě, aby se nepřipálily. Hotové rolky přemístěte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Rolky můžete servírovat samotné, jako rychlou večeři. Můžete k nim však připravit i zeleninový salát nebo váš oblíbený dip, do kterého rolky budete namáčet. Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*