Cuketové lívance plněné masem. Recept nad zlato, přes léto dělám každou sobotu. Rodinný recept obletěl celé Česko

cuketové placky plněné

Cuketa nepatří mezi nejchutnější a nejoblíbenější druhy zeleniny, přesto si ji často doma pěstujeme. Obvykle nás její úroda překvapí a najednou nevíme, jak ji zpracovat.

I přesto, že se jedná o druh, který nemá žádnou specifickou chuť a je považována spíše za nevýraznou, i cuketa může být chutným pokrmem, když víme, jak ji zpracovat. Ideálním způsobem, jak si s ní poradit, jsou chutné a rychlé cuketové placky. Ty totiž můžeme dochutit podle sebe a přitom si užít lahodný a vcelku levný pokrm.

Ingredience potřebné na přípravu cuketových placek:

  • 700 gramů cukety
  • 300 gramů mletého masa
  • 1 mrkev
  • 2 vejce
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • rostlinný olej
  • kopr, sůl, pepř, bylinky – dle chuti

cuketové placky těsto

Příprava cuketových placek s mletým masem

Pokud má naše cuketa tvrdou slupku, je dobré ji nejprve oloupat. Pokud ne, můžeme konzumovat cuketu i se slupkou. Zbavit bychom se ale rozhodně měli vnitřní dužiny a semínek. Takto vydlabanou a připravenou cuketu si následně nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a odložíme. Díky soli totiž cuketa ztratí přebytečnou vodu, kterou po 15 minutách z misky vylijeme.

cuketové placky plněné

Mezitím si připravíme směs z ostatních surovin

Zatímco máme cuketu odloženou a nemusíme si jí všímat, smícháme si v další míse zbylé ingredience. Do mísy dáme nadrobno nakrájený kopr a nastrouhanou mrkev. Do této směsi přidáme cuketu, kterou jsme mezitím zbavili přebytečné vody. Směs promícháme, přidáme vejce a mouku. Celou směs dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

cuketové placky hotové

Vytvoříme stejnoměrné placky, které následně smažíme

V druhé misce si dochutíme mleté maso. Na pánvi rozpálíme olej a postupně pomocí polévkové lžíce na ni umístíme vrstvu cuketové směsi, ze které uděláme placku. Na cuketovou placku poté umístíme vrstvu mletého masa, ze kterého opět vytvoříme placku. Poslední vrstvou je opět vrstva cuketové směsi. Placky smažíme dozlatova z obou stran.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*