Variace na karbanátky. Placky z masa v kefírovém kabátku

smažení karbanátků

Smažená jídla nejsou sice z nejzdravějších, ale z času na čas si každý může zahřešit. Šťavnatému masíčku v kefírovém kabátku se totiž těžko odolává.

U nás tolik oblíbené karbanátky se objevují na stolech velmi často. Jsou totiž výborné a jejich příprava je rychlá a jednoduchá. Pokud už se vám v klasické podobě omrzely, vyzkoušejte tyto karbanátky v kefírovém těstíčku. Těsto vytvoří na mase křupavou krustu, zatímco uvnitř zůstává šťavnaté masíčko. S brambory a tatarkou je pak výborná večeře na stole raz dva.

Ingredience pro přípravu karbanátků v těstíčku

  • 1 cibule
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lžičky cukru
  • 250 g mouky
  • lžička soli
  • lžička suchého kopru
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 200 ml kefíru
  • lžíce jablečného octa
  • 2 vejce
  • 400 g mletého ​​masa

obalování v těstíčku

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Přidejte k ní lžíci jablečného octa, ¼ lžičky soli, lžíci cukru a černý mletý pepř. Vše dobře promíchejte a nechte asi 5-7 minut cibuli marinovat. Mezitím si do druhé mísy rozklepněte 2 vejce a zalijte je kefírem. Přidejte ⅓ lžičky soli, ½ lžičky cukru a sušený kopr (ten můžete nahradit petrželkou, pokud nemáte kopr rádi). Poté do mísy prosejte mouku a prášek do pečiva. Ze směsi umíchejte husté těsto.

karbanátky na pánvi

Nyní k cibuli, která se zatím marinovala, přidejte lehce osolené mleté maso a vše dobře promíchejte. Z mletého masa tvarujte menší placky podobně jako na karbanátky. Každou masovou placku obalte v hustém těstíčku. Pak si na hořáku rozpalte pánev s olejem. Do pánve vkládejte opatrně maso v těstíčku a smažte dozlatova, na mírném ohni, z obou stran. V případě, že bude olej prskat, mějte po ruce pokličku, kterou pánev přiklopíte.

smažené karbanátky v těstíčku

A je hotovo. Placky můžete po vyjmutí z oleje nechat okapat na papírovém ubrousku, aby se vsákla přebytečná mastnota. Karbanátky v těstíčku podávejte s bramborem, kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem. Hodí se k nim i tatarská omáčka. Recept je jednoduchý na přípravu a je tak ideální jako rychlá večeře nebo oběd, když se vám v kuchyni nechce trávit moc času.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*