Speciální židovské karbanátky za pár kaček: Lahodné spojení rýže a mletého masa si zamilujete na první kousnutí

Tyto karbanátky potěší jak vaše blízké, tak i vaše chuťové pohárky. Na jejich přípravě není vůbec nic složitého, a dokonce ani drahého, snad jen kromě masa. 

Pokud máte chuť na pořádný oběd, rozhodně vsaďte na tyto karbanátky, jež vás poté odmění svou šťavnatostí a vyváženou chutí. Tento recept na ně se zdá býti zdaleka nejlepším, jelikož výsledné karbanátky se vám rozhodně nebudou drolit a ani nebudou příliš přesušené. Vlastně vás mile překvapí svou šťávou, kterou můžete využít třeba na polévání bramborové kaše při podávání. A jakmile je vložíte do úst, okamžitě se vám začnou rozplývat na jazyku.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Karbanátky:

  • Mleté maso – 500 g
  • Rýže – půl šálku
  • Cibule – 1 kus
  • Syrové brambory – 3 kusy
  • Chléb – 2 plátky
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Bylinky – dle chuti
  • Krupice – dle potřeby
  • Vejce – 2 kusy
  • Česnek – pár stroužků

Omáčka:

  • Rostlinný olej – 3 lžíce
  • Rajčatový protlak – 2 lžíce
  • Vývar – 3 lžíce
  • Sůl – dle chuti
  • Cukr krystal – dle chuti
  • Granulovaný česnek – dle chuti
  • Bylinky – dle chuti
  • Vroucí voda – 800 ml

Postup přípravy

Brambory oloupejte, omyjte je ve vodě a nastrouhejte je na středním struhadle do mísy. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a přidejte ji do mísy k bramborám. Dodejte do směsi i mleté maso, rýži nechejte promýt s vodou a dejte ji do mísy také. Výslednou směs dochuťte solí, mletým černým pepřem, bylinkami a dalším kořením dle vašich chutí.

Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno, či ho do směsi prolisujte. Vejce rozklepněte do jiné misky a rozšlehejte je. Krupici nasypejte do další misky. Vytvarujte ze směsi karbanátky a postupně je vždy obalte ve vejcích a následně v krupici. Na pánvi rozpalte dostatečné množství rostlinného oleje a dejte na něj smažit karbanátky z obou stran dozlatova.

Během tohoto procesu do pánve přidejte vývar, rajčatový protlak a vodu. Dle chuti vše osolte, přidejte i mletý černý pepř a mletou sladkou papriku, či další bylinky a koření. Nezapomeňte na cukr. Přikryjte pánev pokličkou a nechejte vše vařit po dobu 10 minut. Ke konci přidejte i granulovaný česnek. Po dodělání omáčky s masem můžete vše podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*