Mleté maso smíchám s nakládanými okurkami. Nový a jednoduchý recept na přílohu, váš oběd bude díky ní nezapomenutelný

mleté maso s okurkami

Recepty s mletým masem jsou velice oblíbené, protože jsou velmi chutné. Tentokrát si můžete z mletého masa a dalších surovin připravit tyto šneky, které jsou i s kyselými okurkami.

Z mletého masa lze připravit velké množství receptů a takto zpracované maso se používá téměř v každé zemi. Někteří lidé si však způsob jeho přípravy přizpůsobili vlastním zvykům a chutím. Pokud byste si chtěli vyzkoušet něco nového, může to být třeba tento recept, ze kterého nakonec vytvoříte jakési závitky, které lze považovat i za šneky.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:

  • 2 ks cibule
  • 250 g houby
  • 500 g mleté maso
  • 4 ks nakládané okurky
  • 4 ks krajíce chleba
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička oregana
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • 4 ks brambory
  • 100 g sýr
  • 1 ks vejce
  • 1 ks svazek petržele
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks lavaše

okurky a struhadlo

Postup přípravy tohoto receptu

Až si nachystáte veškeré suroviny, můžete se pustit do přípravy tohoto receptu. Začněte tím, že si vezmete struhadlo, na kterém nahrubo nastrouháte oloupanou cibuli a celé nakládané okurky. Následně tyto dvě nastrouhané suroviny dejte do misky, do které dáte i mleté maso.

suroviny v misce

Zpracujte další suroviny

Jakmile budete mít v misce okurky, cibuli a maso, můžete si vzít chleba, sundat z něj kůrky a chleba dát poté do mixéru. Zde jej rozmixujte nadrobno. Takto rozmixovaný chléb poté dejte do misky k masu a zelenině. Následně si vezměte misku, do níž dejte vejce a rozmíchejte jej. Vejce následně nalijte do mísy k masu, zelenině a chlebu. Celou směs dochuťte soli, černým pepřem, paprikou a oreganem. Nakonec směs důkladně zamíchejte. Vše zakryjte potravinářskou fólií a nechte uležet dalších 20 minut na teplém místě.

krájení brambor na kostičky

Připravte si brambory

Zatímco necháte mísu se směsí na teplém místě, můžete si připravit brambory. Ty omyjte, oloupejte, a nakonec je nakrájejte na kostičky. Následně brambory dejte do hrnce s vodou a uvařte je obvyklým způsobem doměkka. Hned poté můžete vzít mísu s masovou směsí a z ní odebírat kousky, z nichž následně vytvarujete karbanátky.

karbanátky z trouby

Osmažte karbanátky v pánvi

Vytvarované karbanátky dejte do pánve s olejem a osmažte je z obou stran dozlatova. Až budete mít dosmaženo, dejte karbanátky do zapékací mísy a posypte je nahrubo nastrouhaným sýrem. Troubu si předehřejte na 180 °C a jakmile v ní bude požadovaná teplota, dejte maso se sýrem péct asi na 20 minut.

bramborová směs

Z brambor připravte placky s dalšími surovinami

Zatímco se bude maso péct, můžete si nadrobno nakrájet druhou cibuli a poté ji osmažte v pánvi. Následně si vezměte houby, nakrájejte je na půl měsíčky a přidejte je do pánve k cibuli. Směs dochuťte ještě prolisovaným česnekem.  Tuto směs následně smíchejte s brambory a rozšťouchejte vše důkladně na kaši. Rozmixované brambory s ingrediencemi nakonec rozložte na pita chléb a uplácejte.

kolečka z pita chlebu

Připravte šneky z pita chlebu a brambor

Po uplácání bramborové směsi můžete přiložit druhý chleba a poté vše stočit do ruličky. Tu následně nakrájejte na malá kolečka, která jsou široká asi 2 cm. Ta následně dejte do pánve, do níž nalijete trochu slunečnicového oleje. Všechna kolečka nakonec osmažte z obou stran. Toto smažení by mělo trvat asi 5 až 10 minut.

karbanátky s přílohou

Ještě chvíli a máte hotovo

Jelikož už máte kolečka osmažená, máte tedy hotovou i přílohu. Podívejte se nyní do trouby na maso, zda už je hotové a pokud si všimnete, že už je sýr na karbanátkách hezký zlatý, můžete vypnout troubu a maso vyndat. Na talíř si nyní můžete nandat tuto zajímavou přílohu společně s karbanátky a poté se pusťte rovnou do jídla.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*