Cuketa s houbami v majonéze: Tuto královskou chuťovku si stoprocentně zamilujete. V dóze vydrží celý rok

Tento zavařený pokrm si určitě zamilujete, i přes to, že se to může zdát jako neobvyklá kombinace. Vyzkoušejte ho, stojí to za to.

Pokud patříte k lidem, kteří si rádi zavařují různá jídla, bude tento recept pro vás to pravé. Dnes si totiž zkusíte zavařit cuketu s houbami v majonéze. Uvidíte, jak si pochutnáte a nejvíce to oceníte například v zimě, kdy si jednu tuto sklenici otevřete. Skvěle se hodí například jako předkrm. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.

Co budete potřebovat

  • 1,5 kg cukety
  • 500 g cibule a žampionů
  • 200 g majonézy
  • 2 polévkové lžíce octa
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky soli
  • dle chuti pepř
  • malý svazek petržele
  • 120 ml rostlinného oleje

Způsob přípravy

Nejprve si oloupejte cuketu a poté ji nakrájejte na malé kostičky. Cibuli si také nakrájejte na kostičky. Houby si nakrájejte jak jen chcete, ale nejlepší to bude na tenké plátky. Cuketu dejte na pánev a do zlatova ji opečte. Nechte vychladnout. Houby si také opečte na suché pánvi, dokud se neodpaří veškerá tekutina. A nakonec si do zlatova opečte také cibuli.

Všechny tyto produkty smíchejte, přidejte prolisovaný česnek, majonézu a ocet. Pořádně promíchejte, přidejte bylinky a opět zamíchejte. Vzniklou hmotu dejte do čistých sklenic a pořádně zavřete víčky. Sklenice dejte do rendlíku na utěrku a zalijte je teplou vodou. Od chvíle, kdy se voda začne vařit, sterilizujte asi 20 minut.

A máte hotovo

Poté pořádně utáhněte víčka, sklenice otočte a zakryjte, dokud nevychladnou. Tyto sklenice poté skladujte někde, kde je tma a chlad, třeba někde v komůrce nebo ve spíži. Tento předkrm je opravdu moc dobrý, takže toho hned můžete udělat více. Nebo hned ochutnejte a pak uvidíte, že jste sklenic měli udělat víc. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]