Z mletého masa vytvoříte skvělý pokrm, který se báječně hodí na jakoukoliv sváteční tabuli

Tento pokrm z mletého masa se hodí na jakoukoliv oslavu, nebo jen tak, v neděli na oběd. Je to velmi dobré a také jednoduché na přípravu.

Když se rozhodnete smažit řízky z mletého masa, může se stát, že veškerá šťavnatost bude ta tam. A to rozhodně není dobře. Mnohem lepší je, když mleté maso dáte do plastové lahve a k tomu přidáte ještě tajemnou náplň. Poté už jen dejte do trouby a za 40 minut máte hotový skvělý pokrm. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu toho opravdu nebudete potřebovat moc, zkrátka vlastně všechno, co potřebujete na sekanou. Je to velmi jednoduché a také moc chutné. Co tedy budete potřebovat?

  • 600 g listového těsta
  • 700 g mletého masa
  • mrkev
  • cibule
  • 3 vejce
  • 60 g strouhanky
  • 30 g majonézy
  • 30 ml oleje
  • 5 g soli
  • dle chuti černý pepř, bazalka a oregano

A můžete se vrhnout do vaření

Nejprve si mleté maso dejte do hluboké mísy. Rozbijte k němu jedno vejce, přidejte strouhanku, sůl, černý pepř, bazalku a oregano. Poté ještě majonézu a vše promíchejte do jednotné hmoty. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje. Cibuli si nakrájejte nadrobno a mrkev taky. Dejte je na pánev a orestujte. Tuto zeleninu přidejte do mletého masa a znova promíchejte.

Nyní si rozřízněte plastovou láhev na poloviny a obě naplňte mletým masem. Do středu ještě vložte kuličky mozzarelly. Poloviny lahve spojte a poté maso z lahve vyjměte. Plát listového těsta si vyválejte a na něj dejte masovou náplň. Zabalte a vložte na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Samozřejmě, že si můžete vybrat i jinou náplň než mozzarellu. Skvělé jsou také žampiony. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*