Roláda se šunkou a sýrem s bešamelovou omáčkou. Musíte zkusit, vaše chuťové pohárky se zblázní

zapečené rolky se sýrem

V současné době se lidé učí různé recepty, aby si mohli dopřát dobré domácí jídlo. S tímto receptem se naučíte slané rolky plněné sýrem a šunkou, které jsou vynikající.

Slané pečivo patří mezi velmi oblíbené u mnoha lidí a pokud jdou do obchodu na klasický nákup, tak si v mnoha případech odnesou i nějaký ten kousek slaného pečiva. Jelikož ale nyní rostou ceny všeho a lidé začínají šetřit, tak je dobré popřemýšlet i nad tím, zda nejde ušetřit finance i na tomto pečivu. Jestliže vám nevadí si doma něco občas upéct, mohou to být příště například tyto rolky plněné šunkou a sýrem.

Ingredience, které budete potřebovat

Na to, abyste si mohli udělat slané rolky plněné šunkou a sýrem, budete potřebovat tyto suroviny:

  • 1 ks listové těsto
  • 40 cl mléko
  • 40 g kukuřičná mouka
  • 10 g máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 2 plátky šunky
  • 70 g strouhaný sýr

Nejprve si připravte bešamelovou omáčku

Ze všeho nejdříve je potřeba, abyste si připravili bešamelovou omáčku. Ta totiž musí stihnout vychladnout. Vezměte si tedy studené mléko a v něm rozpusťte kukuřičnou mouku. Tuto směs následně nalijte do nějakého menšího hrnce a za stálého míchání ji přiveďte k varu. Poté přidejte máslo. Směs na mírném ohni míchejte, dokud nezhoustne. Až vám bude připadat, že je omáčka dostatečně hustá, sundejte ji z plotny.

Omáčku je potřeba také dochutit

Jakmile sundáte omáčku z plotny a budete ji chtít dochutit, udělejte tak s pomocí soli, pepře a také nezapomeňte na muškátový oříšek. Poté můžete dát omáčku stranou a vrhněte se na přípravu rolek z listového těsta. Vezměte si celou roli alobalu a následně si rozválejte listové těsto a nakrájejte jej na proužky. Tyto proužky obmotejte okolo alobalu a kouskem alobalu takto obmotanou ruličku zakryjte.

kuchyň alobal
Fotografie: Freepik

Dejte rolky péct do trouby

Rozehřejte si troubu na 180 °C a až v ní bude požadovaná teplota, vyskládejte rolky na plech vyložený pečícím papírem. Až budete mít všechny rolky vyskládané na plechu, můžete je potřít mlékem. Rolky by se nakonec měly péct asi 30 minut. Po dopečení je rovnou vyndejte z trouby a podélně je rozřízněte, abyste je mohli naplnit.

Naplňte rolky omáčkou a surovinami

Protože už máte rolky připravené na to, abyste je mohli naplnit, dejte si bešamelovou omáčku do cukrářského sáčku a vnitřky rolí touto omáčkou naplňte. Následně dejte do rolek ještě sýr a šunku. Jakmile budete mít rolky naplněné, dejte je ještě péct do trouby na dalších 17 minut při teplotě 180 °C. Po dopečení je nechte vychladnout a následně můžete rovnou podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]