Šťavnatá kuřecí prsa k večeři: Tak chutná, že je chcete jíst každý den. Na ohrané řízky zapomenete

Kuřecí maso bývá první volbou, když pospícháte a potřebujete rychle připravit vydatné jídlo na oběd nebo večeři. K jeho uvaření není zapotřebí dlouhého času, což je hlavní jejich výhoda.

Někdy se to přihodí tak, že vám na uvaření večeře či lehkého oběda nezbývá dost času. Třeba pracujete doma na home office a pospícháte, abyste stihli včas udělat všechny zadané úkoly. Ale hlad neošidíte. Jíst je třeba. Takže v úvahu přicházejí právě kuřecí maso. Je plné bílkovin, není tučné a je velmi lahodné, když se navíc použijí chutné ingredience. Zapéct je možné kuřecí maso i se sýrem nebo zeleninou.

Co budete potřebovat na přípravu šťavnatého kuřecího masa

  • 500 g kuřecích prs – asi 2 ks
  • 1 velké rajče
  • 70 g tvrdého sýru – Gouda, Eidam, Ementál
  • 40 g másla
  • 1 až 2 stroužky česneku podle toho, jak máte rádi ostrá jídla
  • sůl, pepř dle chuti

Postup přípravy

  • Kuřecí prsa opláchneme opatrně studenou vodou, pak si je překrojíme na polovinu, abychom z nich pak mohli vytvořit kapsu.
  • Rajče se opláchne a nakrájí na tenké plátky, a to nejlépe nožem na rajčata s vlnkovanou čepelí.
  • Na plátky nakrájíme také tvrdý sýr.
  • V misce smícháme změklé máslo s utřeným česnekem, solí a pepřem a vše dobře promícháme.
Fotografie: Pixabay
  • Nyní povrch kuřecích prs potřeme vzniklou máslovo-česnekovou pastou. Na to položíme plátky rajčat a na ně plátky tvrdého sýra.
  • Přikryjeme druhou půlkou masa, takže nám vznikne něco jako plněná kapsa.
  • Pekáč si vymažeme rostlinným olejem a dáme do něho připravené kuřecí prsa. Nahoře je potřeme olejem a česnekem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 až 40 minut.

Díky náplni budou kuřecí prsa šťavnatá. Sýr a rajče jim dodá vynikající chuť. Servírovat je můžeme s opečeným bramborem. Ale nic se nestane, když si k nim ukrojíte kousek chleba. I tak vám budou hodně chutnat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]