Kuchař z vyhlášeného bistra se podělil o recept: Houskové lodě z měkkého těsta s pizza náplní a křupavou kůrkou

Pokud si rádi chodíte nakupovat nějaké čerstvé pečivo do pekárny, tak určitě oceníte tento recept na skvělé plněné housky. Nebudete litovat.

Snad není člověk, který by nemiloval čerstvě upečené housky. Jejich vůně totiž naláká nejednoho jedlíka do pekárny, kde si mohou vybrat mezi různými druhy. A jeden z nich si nyní můžete upéct i vy sami doma a nepoznáte rozdíl. Zkuste si připravit tyto skvělé plněné housky, kterými ohromíte každého, kdo jich ochutná. Stojí za to to vyzkoušet.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 1 vejce
  • polévková lžíce cukru
  • lžička soli
  • 40 g másla
  • 220 ml mléka
  • 6 g droždí
  • 440 g mouky

Náplň

  • klobása
  • sýr
  • majonéza nebo kečup
  • rajčata
  • kukuřice

Opravdu skvělý recept

Nejprve si do teplého mléka přidejte rozpuštěné máslo, vejce, sůl a cukr, droždí. Hmotu dobře promíchejte metličkou, dokud nebude zcela hladká a bez hrudek. Přidejte prosátou mouku a vypracujte si hladké a vláčné těsto. Je možné, že budete potřebovat trošku více mouky, ale zkrátka dělejte vše podle vaší potřeby. Nyní těsto přikryjte a nechte přibližně hodinku na nějakém teplém místě.

Po této tobě těsto rozdělte na 8 kuliček. Každý bochánek si vyválejte a udělejte z nich lodičku, tak jak je to na obrázku. Okraje potom začněte různě překládat, aby vaše lodička byla pevnější. Tyto lodičky potom rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pomažte rozšlehaným vejcem a mlékem. Dále si dno lodiček potřete kečupem, posypte kousky klobásy nebo šunky, kukuřicí a rajčaty no a nakonec sýrem.

A máte skoro hotovo

Takové pizza lodičky pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Po vytažení z trouby si můžete každou lodičku pocákat majonézou, ale to už záleží jen na vás. Jako náplň můžete samozřejmě použít i něco jiného, je to totiž velmi dobré i se sladkou náplní, takže záleží jen na vás. Rozhodně toto pečivo vyzkoušejte, budete nadšení. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]