Recept na lahodnou cuketovou roládu. Kombinace s mletým masem je přímo dokonalá

Cuketa je typickou plodinou, která patří k létu. Je to proto, že právě v tomto období dozrává a hodí se nejen na letní grilování, ale i na přípravu lahodných pokrmů. 

Cuketu si můžeme jednoduše vypěstovat doma. Nejedná se o náročný druh zeleniny a dobře se jí daří téměř v každé půdě. Je jedinečná díky velkému obsahu vody a to z ní dělá ideální letní občerstvení. Svým tvarem připomíná velkou okurku a můžeme na ní narazit v zeleném nebo žlutém provedení. Ideální je sbírat ze zahrady cukety malé, ty jsou nejvíce chutné. Přezrálé a velké cukety se více hodí na semena pro další roky. 

Rychlé jídlo, připomínající klobásu 

Díky své nevýrazné chuti není moc oblíbeným pokrmem a moc lidí ji ke své konzumaci nevyhledává. Pokud ji ale dokážeme vhodně zkombinovat, připravíme z ní opravdu lahodný pokrm.

Na následující recept budeme potřebovat 2 kusy cukety, 5 vajec, 400 gramů mletého masa, 1 cibuli a 200 mililitrů rajčatového protlaku. Na dochucení si připravíme sůl, pepř, petržel a mletou papriku. Budeme potřebovat také malé množství slunečnicového oleje a hladké mouky. 

Cuketu si nejprve nastrouháme na hrubém struhadle. Je dobré ji dát do cedníku, protože nám pomůže s odstraněním přebytečné vody. Nastrouhanou cuketu osolíme a promícháme. Necháme chvíli bez povšimnutí, sůl nám z cukety dokáže přebytečnou vodu odstranit. V druhé míse si mezitím připravíme vejce, které rozklepneme, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme k nim nasekanou petržel a můžeme sáhnout i po jarní cibulce. 

Kombinace chutí nás příjemně překvapí 

Do připravené směsi přidáme cuketu a také 3 lžíce hladké mouky. Opět vše pečlivě promícháme a pomalu by nám měla vznikat hmota, která bude připomínat těsto. Je zapotřebí, aby v ní nebyly přítomné hrudky, ty by mohly negativně ovlivnit chuť výsledného pokrmu.

Mezitím si rozehřejeme pánev s malým množstvím oleje. Z těsta vytvoříme palačinky, které osmažíme z obou stran. V míse si během smažení smícháme mleté maso s nakrájenou cibulí. 

Vzniklou směs ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Z masa pomocí vidličky vytvoříme hladkou směs, pokud se nám to nedaří, můžeme sáhnout p mlýnku na maso, který nám pomůže. Na připravené palačinky poté naneseme tenkou vrstvu masa a srolujeme je. Vzniklé rolády vložíme na pánev a nalijeme mezi ně rajčatovou omáčku. Pánev následně přikryjeme a celý pokrm necháme pozvolna dusit po dobu 30 minut. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]