Staročeský bramborák na plechu. Originální recept plný rozteklého sýra

Pokud máte chuť na něco neobyčejného, ale nechce se vám vařit dlouhé hodiny, tento recept je pro vás jako dělaný.  

Pokud hledáte rychlý a neobyčejný recept, který by konečně uspokojil vaše chuťové buňky, a to aniž byste k tomu potřebovali mnoho drahých surovin, tento chutný recept na bramborovou roládu s houbami plnou rozteklého sýra si prostě zamilujete. Jde navíc o pokrm, který nevyžaduje žádné dlouhodobé zkušenosti s vařením, a proto si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Vrhněte se na to!

Bramborová roláda se sýrem a houbami

Tato bramborová roláda se sýrem a houbami uchvátí svou jedinečnou chutí naprosto každého, kdo ji ochutná. Pokud se však o tom chcete přesvědčit i vy sami, nezbývá vám než pustit se do receptu a tuto pochoutku vyzkoušet ve vlastní kuchyni – přípravy se však nemusíte vůbec bát, jde o naprosto jednoduchý postup, který hravě zvládnete i vy. Budete k tomu potřebovat následující ingredience:

  • 600 gramů brambor
  • 200 gramů žampionů
  • 4 ks plátkového sýra
  • 1 vejce
  • Slunečnicový olej, podle potřeby
  • Sůl, podle chuti
  • Rozmarýn, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte hlubokou mísu, do které nastrouhejte pečlivě omyté a oškrábané brambory. Z těch poté vymačkejte co nejvíce tekutiny, a to vlastníma rukama – tento krok vám sice zabere nějaký čas, ovšem jde o jedinou časově náročnou záležitost v tomto receptu.
  • Jakmile budete mít brambory dokonale vymačkané a připravené, rozklepněte do nich jedno vejce a důkladně jej s nimi promíchejte. Poté přidejte asi jednu lžíci olivového oleje a podle vaší chuti také sůl a rozmarýn. Ingredience znovu promíchejte.
  • Nyní si připravte vhodný plech, vyložte jej papírem na pečení a následně potřete olivovým olejem – stačí pouze pár kapek, které rozmažete prsty nebo kuchyňským štětcem.
  • Na plech dále vysypte veškeré bramborové těsto, které jste si připravili a rovnoměrně ho po celém plechu rozložte – k tomu můžete použít lžíci, stěrku nebo klidně své ruce.
  • Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte roládu po dobu 30 minut.

  • Jakmile budou brambory dostatečně upečené, rozložte na jejich povrch nakrájené houby, plátkový sýr a pomocí pečicího papíru připravený pokrm srolujte do tvaru rolády (samozřejmě počkejte, až dostatečně vychladnou).
  • Takto připravenou roládu vložte i s pečicím papírem zpět na plech a vraťte pokrm do trouby na dalších 10 minut.
  • A máte hotovo. Dobrou chuť!

Pokud jste během tohoto jednoduchého receptu něco nepostřehli a bohužel se vám nepovedl tak, jak byste si to představovali, nebo potřebujete důkladnější návod, níže se můžete podívat na video, kde můžete shlédnout celý jeho postup.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]