Šťavnatější než řízky a rychlejší než karbanátek: Tento domácí kebab je chutnější než pouliční alternativa

špalíčky masa

Karbanátek z mletého masa patří mezi tradiční české pokrmy. I tento jednoduchý recept se dá ale velmi snadno ozvláštnit a můžeme tak pro svou rodinu připravit netradiční večeři.

Masové pokrmy patří v české gastronomii mezi ty oblíbené. Velmi často v kuchyni přemýšlíme nad tím, jak maso zpracovat a připravit tak lahodný pokrm, na který se budou sbíhat sliny. Často se uchylujeme k tomu, že se snažíme napodobit recept, který známe z restaurací nebo rychlých občerstvení. Jedním z nich může být například kebab, jeho miniaturní napodobeninu si doma můžeme připravit z mletého masa.

Ingredience potřebné na přípravu domácího kebabu:

  • 1 kilogram mletého hovězího masa
  • 500 gramů kuřecího filetu
  • 3 středně velké cibule
  • 3 středně velká rajčata
  • 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • koriandr, kopr, ocet, kmín, paprika

rajčatový protlak

Příprava jednoduchého domácího kebabu je velmi snadná

Jako první budeme potřebovat zpracovat maso. Kuřecí filet si omyjeme a očistíme, poté jej nakrájíme na malé kostičky, které umístíme do misky. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pomocí tyčového mixéru vytvoříme jemnou směs. Do misky následně přidáme mleté maso a veškeré potřebné koření – sůl, kmín, papriku a koriandr.

masové paličky

Kebabové čevabčiči na pánvi připravíte doma. Turecký stánkař nám předal rodinný recept starý 84 let, je to levná fantazie

kebab příprava

Kuřecí maso dodá tomu hovězímu jemnější chuť

Směs vypracujeme do jednotné hmoty a to za pomoci našich rukou. Následně misku přikryjeme potravinářskou folií a umístíme do ledničky, kde ji necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Tento čas využijeme na přípravu omáčky, která celá pokrm vhodně doplní. Na tu budeme potřebovat oloupaná rajčata, která nejprve nakrájíme na tenké plátky a poté vložíme do mixéru.

domácí kebab

Pokrm, který připomíná české čevabčiči

K rajčatům postupně přidáme koriandr, trochu česneku, rajčatový protlak, rostlinný olej a cukr. Vše necháme mixér zpracovat tak, aby nám vznikla jednotná omáčka bez hrudek. Jakmile máme omáčku vyšlehanou, umístíme ji odpočívat do ledničky. Z odpočatého masa si vytvoříme malé válečky, které postupně smažíme na pánvi s kapkou oleje. Na hotové maso ještě přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme v malé misce smíchali s octem a koprem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*