Jednoduchý a chutný koláč připravený za 15 minut. Snadno a rychle

Není nic nepříjemnějšího, než když se u vás nečekané objeví návštěva, a vy nemáte co nabídnout. Proto je tu náš recept na rychlý a chutný koláč. 

Když se řekne slovo návštěva, skoro každý si vybaví teplou kávu a horký koláč. Ne vždy se nám ale podaří být za dokonalou hostitelku a právě toto občerstvení mít na stole připravené. Problém nastává hlavně v případě, že se před našimi dveřmi objeví návštěva, kterou jsme nečekali. Již více ale nemusíte zoufat, chutný koláč lze připravit během 15 minut. Docílíme tím toho, že nás již žádná návštěva nepřekvapí. 

Občerstvení nemusí být vždy sladké

Hlavní záhadou celého receptu je to, že se nejedná o typický sladký koláč s ovocem a cukrem, ale takový, který připravíme z brambor. Jeho příprava je rychlá, což oceníme my sami, pokud se chceme věnovat návštěvě a ne pečení. Zároveň se ale jedná o dietní pokrm a naši hosté určitě budou překvapeni, pokud jim něco takového naservírujeme. 

Na přípravu koláče budeme potřebovat 4 vařené brambory, 4 placky na tortily, cibuli a vejce. Na dochucení se nám bude hodit sůl, pepř, sezamová semínka a zelené bylinky. Brambory si očistíme, oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Na pánvi si poté rozehřejeme malé množství oleje a na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli. 

Originální recept s využitím tortilových placek 

Bylinky, ideálně takové, které jsme utrhli na zahrádce, si nasekáme najemno. Mezitím si připravíme vařené brambory a ty rozšťoucháme. Přidáme k cibuli a připravené bylinky. Celou směs osolíme a opepříme a vytvoříme si tak hmotu, která bude podobná bramborové kaši. Každou placku na tortilu namažeme nejprve máslem a poté rozkrájíme na 4 stejné díly. 

Doprostřed každého pak umístíme lžíci připravené kaše a rohy placky ohneme směrem dovnitř. Z placky s kaší tak vytvoříme malé role. Ty přemístíme do velkého pekáče nebo zapékací misky a zalijeme 100 mililitry vody.

Povrch přetřeme žloutkem a posypeme sezamovými semínky. Takto připravený koláč vložíme do trouby a pečeme po dobu 15 minut. I přesto, že se recept na první pohled zdá velmi jednoduchý, ve výsledku nás příjemně potěší svou originální chutí.  

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]