Jednoduchá a lahodná masová roláda se sýrem v obalu

Fotografie: Marco Verch / Ccnull / CC-BY-2.0-DE

Na tuto lahůdku budete potřebovat spoustu mletého masa a tvrdého sýra. Výsledkem bude lahodný pokrm ve smaženém těstíčku.

Pravděpodobně každý zná a někdy v životě zkoušel obalované a smažené řízky. Nejspíše všichni již ochutnali steaky nebo mleté zpracované na hamburgery. Toto zpracování hovězího masa je však poměrně nezvyklé a jen tak někde na něj nenarazíte. Příprava tohoto pokrmu přitom není nijak náročná a zvládne ji i člověk, který u plotny nestojí každý den.

Fotografie: PxHere

Na tuto pochoutku budete potřebovat

Hlavní ingrediencí se zde mleté hovězí maso (nebo mix hovězího a vepřového), jehož budete potřebovat půl kilogramu. Poté si připravíte 250 ml mléka, 200 g hladké mouky, 150 g tvrdého sýra ke strouhání, 3 vejce, větší cibuli, sůl a pepř. Mimo to by se vám mohla ještě hodit fólie, pomocí níž se vám budou rolády balit mnohem lépe a můžete ji v ní umístit i do lednice.

Fotografie: Flickr

Na přípravě samotné rolády není nic příliš složitého. Do mísy vyklopíte všechno mleté najednou, rozklepnete do něj jedno vejce, přidáte nadrobno nasekanou cibuli, osolíte a opepříte. Rukou vše v míse prohnětete, aby se přísady spojily a následně hotovou směs rozprostřete na větší kus fólie do čtvercového tvaru. Na maso nahrubo nastrouháte sýr a pomocí fólie zabalíte do rolády.

Zatímco maso odpočívá, vy pracujete

Zabalené maso vložíte na 3 hodiny do mrazáku, kde pořádně ztuhne. Mezitím si připravíte směs na obalení, kterou vytvoříte pomocí 2 vajec, hladké mouky, špetky soli a mléka. Vejce nejdříve rozšleháte spolu se solí tak, aby se spojila. Následně přidáte mouku, s níž vejce opět smícháte, poté přilejete asi decilitr mléka, který také smícháte s dosavadní směsí. Na závěr přidáte i zbytek mléka.

Fotografie: Unsplash

Zatímco se vám na pánvi rozpaluje olej, vytáhnete masovou roládu z mrazáku a nakrájíte ji na tenká kolečka. Ta postupně obalujete s připraveném těstíčku a ihned kladete na pánev. Výsledné kousky pak smažíte tak dlouho, dokud nedostane obal zlatavou barvu. Je přitom důležité maso po krátkých intervalech otáčet, aby se udělalo správně z obou stran.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]